Ένα e-pass σε όλα τα διόδια από το Νοέμβριο

Νέα εποχή για τους οδηγούς από τον προσεχή Νοέμβριο. Η διέλευση διοδίων θα είναι πιο εύκολη, αφού οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν από όλα τα διόδια της επικράτειας με τη χρήση ενός μόνο πομποδέκτη.

Όπως έγινε γνωστό, τον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η δυνατότητα διέλευσης μόνο με έναν πομποδέκτη (e-pass) από όλα τα διόδια της χώρας, εξέλιξη η οποία θα βάλει τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία. Πρόκειται άλλωστε για ένα σχέδιο το οποίο είχε προαναγγείλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πολλούς μήνες τώρα.

Η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων, που επί μια δεκαετία αποτελούσε σημείο τριβής ανάμεσα στους παραχωρησιούχους, επιλύθηκε, αφού πλέον επήλθε συμφωνία για το ποσοστό του κομίστρου που θα παρακρατεί η κάθε εταιρεία. Το ποσοστό διαμορφώθηκε κάτω του 2%.

Φαίνεται πως ο στόχος του έργου που είναι  ο πολίτης να μπορεί να κινείται σε όλο το δίκτυο των εθνικών οδών χρησιμοποιώντας το ίδιο e-pass κατά τις διελεύσεις του από τα διόδια, επιτυγχάνεται. Παράλληλα διασφαλίζονται και όλες οι απαραίτητες συμφωνίες μεταξύ των παραχωρησιούχων για αναλογικότητα και δίκαιες χρεώσεις απέναντι στον πολίτη.
Να θυμήσουμε ότι οι διασυνδεδεμένοι αυτοκινητόδρομοι μέχρι τώρα χωρίζονται σε δύο ομάδες: Στην πρώτη ομάδα βρίσκονται Αττική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Γέφυρα και στη δεύτερη Νέα Οδός και Κεντρική Οδός. Τα τελευταία 24ωρα στους αυτοκινητόδρομους που διαθέτουν πομποδέκτες προστέθηκε και η Εγνατία Οδός.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment