36.5 C
Ελλάδα
12 Ιουλίου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΑυτοκινήτου

Αναβάλλεται η Ανάβαση Πιτίτσας – Ανακοινώσεις ΑΟΠ και ΣΟΑΑ

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών ανακοινώνει την αναβολή του πρωταθληματικού αγώνα «Ανάβαση Πλατάνι – Πιτίτσα» που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα κάτωθι:

Η γενική γραμματεία αθλητισμού στις 21/09/2020 έχει εκδώσει οδηγίες για αθλητικές διοργανώσεις σε περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα συνάθροισης έως 9 ατόμων και σύμφωνα με αυτά, αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, και μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές αγώνων .

Την Τρίτη 6/10/2020 στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα COVID19 και είχε οριστεί ότι θα ήταν σε ισχύ μέχρι και σήμερα Δευτέρα 12/10/2020 και ώρα 24:00, τα οποία περιλαμβάνουν τον όρο της συνάθροισης κάτω των 9 ατόμων.

Όταν ενημερωθήκαμε για την ισχύ των έκτακτων μέτρων COVID19 στην Πάτρα, φοβούμενοι ότι η ημερομηνία λήξης τους μπορεί να ξεπεράσει την Δευτέρα 12/10/2020, κάναμε τις εξής ενέργειες:

Επισκεπτόμενοι τόσο την αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ώστε να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες άδειες του αγώνα και μιλώντας μαζί τους, μας εξέθεσαν την δυσκολία τους και τον προβληματισμό τους σχετικά με την τέλεση του αγώνα σε καθεστώς τέτοιων έκτακτων μέτρων και σύμφωνα με την οδηγία «μόνο εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων », αδυνατούσαν να μας παραχωρήσουν τις απαιτούμενες άδειες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στείλαμε υπόμνημα στην γενική γραμματεία αθλητισμού, τονίζοντας ότι οι αγώνες αυτοκινήτων διεξάγονται κατά πλειοψηφία τους σε υπαίθριες προσωρινές αθλητικές εγκαταστάσεις και αναφέραμε διεξοδικά όλα τα μέτρα ασφαλείας του υγειονομικού πρωτόκολλου της ΟΜΑΕ που έχουμε προγραμματίσει να τηρήσουμε στον αγώνα:

• ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παρουσία θεατών,
• Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η χρήση μάσκας στα στελέχη του αγώνα,
• Το service των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα βρίσκεται σε χώρο 9 στρεμμάτων (σε κλειστό δρόμο 1,3 χλμ. και πλάτους 7 μέτρων), ώστε να μπορούν να τηρηθούν πιστά οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, έχουμε αυξήσει την ενδεδειγμένη από το πρωτόκολλο απόσταση των 4 μέτρων στα 6+ μέτρα και αναλόγως των συμμετοχών η απόσταση μπορεί να αυξηθεί και περαιτέρω.
• Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει τον αγωνιζόμενο και έως 4 μηχανικούς,
• Στην αφετηρία δεν θα βρίσκονται πάνω από 5 στελέχη και το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για τον χώρο της γραμματείας του αγώνα.
• Ο αγώνας θα διαθέτει 2 γιατρούς οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις του ιατρικού πρωτοκόλλου αυτοχείρως, τηρώντας πιστά το ιατρικό απόρρητο.
• Όλοι οι εμπλεκόμενοι (στελέχη, αγωνιζόμενοι κλπ) θα εισέρχονται στο χώρο από μια είσοδο, στην οποία εκτός από τη συμπλήρωση των απαραίτητων ατομικών στοιχείων, θα υπάρχει και θερμομέτρηση

Παρόλες τις παραπάνω ενέργειες μας ο επιδημιολογικός χάρτης που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 12/10/2020 επίσημα, έχει την Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας με χρώμα πορτοκαλί αυξημένης επιτήρησης και ως συνέπεια αυτού, δεν είναι εφικτή η αδειοδότηση πραγματοποίησης του αγώνα ο οποίος και ακυρώνεται.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών, ευχαριστεί θερμά όλους τους τοπικούς χορηγούς που βρέθηκαν δίπλα του σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και προτίθεται να ζητήσει από την επιτροπή αγώνων της ΟΜΑΕ άμεσα νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ακόμα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΟΑΑΑ που αναφέρει ότι: σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΠ.Α., Τάκη Κουτσίκο και τον Πρόεδρο του Σ.Ο.Α.Α., Μάριο Ηλιόπουλο, ο Πρόεδρος του Α.Ο.Π., Αλέξης Παυλόπουλος, τους ανακοίνωσε την ματαίωση της Ανάβασης Πιτίτσας.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Σωματείου εδώ και πολλές ημέρες, οι περιορισμοί που ισχύουν λόγω COVID-19 στην περιοχή της Πάτρας, δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της Ανάβασης Πιτίτσας.

Ως εκ τούτου και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από το Σωματείο και την Ομοσπονδία, ο Σ.Ο.Α.Α. ενημερώνει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, τους φίλους αγωνιζόμενους προκειμένου να αποφύγουν τα οικονομικά έξοδα και τις τυχόν δεσμεύσεις για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Πηγή: omae-epa.gr

Related posts

Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις: Τεχνικός έλεγχος & Ωράρια

motorplayadmin

Δείτε τις χειμερινές δοκιμές της νέας SKODA FABIA Rally2 evo στη Φινλανδία

motorplayadmin

70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις – Ζήστε από κοντά τη μαγεία του WRC

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.