Αναβάλλεται προς το παρόν η έκθεση αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση Anytime 2022”

Αιτία της ματαίωσής της προς το παρόν είναι οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Είναι γεγονός ότι η αγορά του αυτοκινήτου έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και η περασμένη δεκαετία ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική αγορά. Πάνω που έδειχνε σημάδια ανάκαμψης, ήρθε η πανδημία που δημιούργησε επιπλέον προβλήματα. Η αγορά «πάγωσε» και παρά την υψηλή ζήτηση, οι περιορισμένες παραγωγές και η έλλειψη που εμφανίστηκε στους ημιαγωγούς, επιδείνωσαν την κατάσταση. Το τελευταίο δε διάστημα, ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, συμπαρασύροντας έτσι και την έκθεση «Αυτοκίνηση 2022».

Η συγκεκριμένη έκθεση που διεξάγεται από το 1983 (ξεκίνησε με την ονομασία Σαλόνι Αυτοκινήτου) στηρίζεται από τα μέλη του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) και έχει να διεξαχθεί από το 2019. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι φίλοι του αυτοκινήτου να μην έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα νέα μοντέλα για πάνω από 2,5 χρόνια. Παρότι περίμεναν να το κάνουν στα μέσα Μαΐου, θα χρειαστεί να περιμένουν επιπλέον κάποιο διάστημα . Αναμένεται πλέον ανακοίνωση για νέα ημερομηνία διεξαγωγής της «Αυτοκίνησης 2022».

Αυτή η απόφαση πάρθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι σεβόμενοι τους φίλους του αυτοκινήτου αποφάσισαν να «παγώσουν» το μεγάλο αυτό αυτοκινητιστικό γεγονός. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχαν συμφωνήσει να δώσουν το παρών 17 εισαγωγικές εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάλογες αναβολές έχουμε δει και σε εκθέσεις του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που δεν διεξάγεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο παγκοσμίως.

Related posts

Leave a Comment