Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι της Αυστραλίας για τη Formula1

FIA και AGPC (Australian Grand Prix Corporation) αποφάσισαν την ακύρωση του Αυστραλιανού Γκραν Πρι, έπειτα και από την αποχώρηση της McLaren λόγω του θετικού δείγματος από τον κοροναϊό σε μέλος της ομάδας της.

Η Formula 1 σε συνάντηση με τις υπόλοιπες 9 ομάδες αποφάσισε, λαμβάνοντας υπ΄όψιν και τις απόψεις των 9 ομάδων ότι το Γκραν Πρι δεν πρέπει να διεξαχθεί. Έτσι, με την υποστήριξη της AGPC, η FIA ανακοίνωσε ότι το Αυστραλιανό GP ακυρώνεται.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “Εκτιμάμε ότι αυτά είναι πολύ απογοητευτικά νέα για τους χιλιάδες θαυμαστές που θα βρίσκονταν στον αγώνα και με μελλοντική ενημέρωση θα ανακοινωθεί ο τρόπος πλήρους αποζημίωσης όλων των κατόχων εισιτηρίων. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν υπόψη τις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού και των εθελοντών του Motorsport Australia για να διεξαχθεί στη Μελβούρνη ο εναρκτήριος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 2020, όμως προέχει η ασφάλεια όλων των μελών της οικογένειας της F1 και της ευρύτερης κοινότητας και οι ίσοι όροι συμμετοχής είναι σε προτεραιότητα.”

Με αυτή την αναβολή η ηγεσία της F1 τήρησε απόλυτα τη δέσμευσή της περί μη διεξαγωγής αγώνα με συμμετοχή λιγότερων ομάδων λόγω κοροναϊού.

Related posts

Leave a Comment