Απολογισμός για το 9ο Rally Greece Offroad 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές ο διεθνής αγώνας αυτοκινήτου 4×4 ”Rally Greece Offroad” στο Άργος Ορεστικό του Δήμου Καστοριάς. Στον αγώνα συμμετείχαν 71 πληρώματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για 4 ημέρες (26-29 Μαΐου), σε μια διοργάνωση που διεξήχθει υπό την αιγίδα της FIA και ευελπιστεί να συμπεριληφθεί μέσα στα επόμενα χρόνια στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος ”OFFROAD” καταφέρνοντας έτσι να γίνει η δεύτερη  ελληνική διοργάνωση που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο μετά το ”Rally Acropolis”.

Νικητές οι Πορτογάλοι SILVA Henrique και DAMASIO Henrique

Οι Πορτογάλοι SILVA Henrique και DAMASIO Henrique ήταν οι νικητές του 9ου RALLY GREECE OFFROAD που πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό. Ο αγώνας του Σαββάτου αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά Πορτογαλική υπόθεση με τρεις ομάδες της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου να καταλαμβάνουν, όπως και την Παρασκευή, τις τρεις πρώτες θέσεις αλλά και να δίνουν και τον νικητή του 9ου Rally Greece Offroad.

Έτσι έπεσε για φέτος η καρό σημαία για τον αγώνα της FIA με την ανάδειξη του νικητή της διοργάνωσης, νίκη που προέκυψε από το άθροισμα των χρόνων που κατέγραψαν στις πέντε διαδρομές που αγωνίστηκαν από την Πέμπτη μέχρι χθες Σάββατο: Την υπερειδική των 6 χιλιομέτρων της πρώτης μέρας, τη διπλή προχθεσινή «Βίτσι» των 108 χιλιομέτρων και τη χθεσινή «Λεύκη» των 110 χιλιομέτρων που επίσης ήταν διπλή.

Την πρώτη θέση, λοιπόν, του 9ου Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό πήραν οι Πορτογάλοι SILVA Henrique και DAMASIO Henrique με MERCEDES PROTO 350 και συνολικό χρόνο για όλες τις ημέρες, 6 ώρες, 41 λεπτά και 54 δεύτερα, 3,5 λεπτά ταχύτεροι από τους δεύτερους συμπατριώτες τους DIAS DA SILVA Pedro και JESUS Victor που αγωνίστηκαν με VW AMAROK. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι επίσης Πορτογάλοι Alexandre και Rui FRANCO με MERCEDES V230TD και συνολικό χρόνο 6:47:11. Τέταρτοι ολοκλήρωσαν οι Πολωνοί MALUSZYNSKI Michal και KURZEJA Lukasz με MINI JOHN COOPER WORKS RALLY και χρόνο 07:04:51 και πέμπτοι οι Ισπανοί NAVARRO FREIXAS Santiago και SOLA’ TERRADELLAS Marc, με CANAM MAVERICK και χρόνο 07:04:51.

Η βραδιά του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με τις απονομές σε πανηγυρικό κλίμα και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των νικητών, ενώ ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι που διοργανώθηκε προς τιμή των 71 πληρωμάτων που βρέθηκαν στο Άργος Ορεστικό για το 9ο Rally Greece Offroad.


Related posts

Leave a Comment