Γιούγιου Νόντα, το κορίτσι – θαύμα της Formula 4

Η 13χρονη Γιαπωνέζα εντυπωσιάζει από πολύ μικρή στα μηχανοκίνητα σπορ και έχει θέσει ως στόχο να φτάσει έως τη Formula 1 και να γράψει ιστορία στο άθλημα. Μπορεί τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της ενδιαφέρονται κυρίως για τα παιχνίδια, όμως η 13χρονη Γιούγιου Νόντα ασχολείται αποκλειστικά με τα μηχανοκίνητα αθλήματα και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, καθώς η ταλαντούχα οδηγός θεωρείται αυτή τη στιγμή το γρηγορότερο κορίτσι στον κόσμο. Στην πατρίδα της συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 4 και επειδή είναι πολύ δυνατή της δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο της και στην Ευρώπη.

Έτσι λαμβάνει εφέτος για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα Formula 4 της Δανίας, ώστε να είναι σε θέση να αναμετρηθεί με άλλα ταλέντα από την Ευρώπη. Αν και πολύ μικρή ακόμα η Γιούγιου δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να γράψει ιστορία με τη βοήθεια του πατέρα της και πρώην πιλότου της Formula 1, Χιντέκι Νόντα, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα της. Η μικρή θέλει να ανέβει σύντομα, υπό την καθοδήγηση του πατέρα της βέβαια, ένα σκαλί ψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στη Formula 3. Ωστόσο στη συγκεκριμένη κατηγορία μπορείς να αγωνιστείς μόνον αν έχεις συμπληρώσει τα 15 χρόνια, ενώ το ρεκόρ του νεαρότερου οδηγού της Formula 3 κατέχει ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός της ομάδας της Red Bull στη Formula 1 είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών στη Formula 3 και η Γιούγιου θέλει να σπάσει αυτό το ρεκόρ και να γίνει η νεότερη πιλότος της κατηγορίας!

Άλλωστε αν το καταφέρει, δεν θα είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει η μικρή αδηγός ένα νέο ρεκόρ στα μηχανοκίνητα αθλήματα. Συγκεκριμένα, σε ηλικία μόλις 10 ετών έσπασε το ρεκόρ γύρου στη Formula 4 για οδηγούς κάτω των 17 ετών στην Οκαγιάμα της Ιαπωνίας. Γενικότερα, η 13χρονη δείχνει ασταμάτητη και δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να φτάσει έως τη Formula 1, όπου δεν έχει υπάρξει από το 1976 και μετά ούτε μία γυναίκα οδηγός.

Αυτό δεν την αποθαρρύνει, όπως φαίνεται και από τη δήλωσή της στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια στο δρόμο μου». Πρόκειται βεβαίως για έναν εξαιρετικά δύσκολο στόχο, όμως η μικρή φαίνεται ότι έχει τη θέληση και το ταλέντο, για να βρει τον δρόμο της. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό, να την έχουμε υπόψη μας και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της!

Πηγή: gazzetta.gr

Related posts

Leave a Comment