Δημιουργία Αγοράς Τοπικών & Παραδοσιακών Προϊόντων στην Ιόνια Οδό

Η Εταιρική Υπευθυνότητα και η προαγωγή της Βιώσιμης Ανάπτυξης, κατέχουν  κεντρικό ρόλο στη στρατηγική, καθώς και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού.

Στόχος της είναι να προσφέρει σε κάθε οδηγό ένα ασφαλές, σύγχρονο οδικό περιβάλλον και παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την αλληλεπίδραση της δραστηριότητάς της με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Ένας βασικός πυλώνας της στρατηγικής της αφορά στην υποστήριξη, προστασία και ανάδειξη του πλούτου κάθε όμορης περιοχής, σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατο παράδειγμα σε περιβαλλοντικό – πολιτισμικό επίπεδο, οι Διαδρομές της!

Ενισχύοντας περαιτέρω τον πυλώνα Τοπικές Κοινωνίες και Ανάπτυξη, προχώρησε σε μια ακόμα καινοτόμο δράση, που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφορά στη δημιουργία της «Αγοράς Τοπικών & Παραδοσιακών Προϊόντων» στο χώρο στάθμευσης Αμβρακίας στο 86ο χλμ. του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αφορά στη δημιουργία έξι (6) καλαίσθητων περιπτέρων – καταστημάτων, τα οποία η Νέα Οδός προσφέρει εκ περιτροπής και άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, σε τοπικούς παραγωγούς όμορων περιοχών, προκειμένου να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου. Όλα τα προς πώληση προϊόντα είναι πιστοποιημένα και τυποποιημένα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί τροφίμων και νωπών προϊόντων, ενώ η Αγορά λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Ήδη τα πρώτα δύο καταστήματα βρίσκονται σε λειτουργία, παρουσιάζοντας προϊόντα με βάση το μέλι (μέλι με κηρύθρα, κηρύθρα, γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός, κερί, κηραλοιφές), καθώς και προϊόντα με βάση την ελιά (ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές διαφόρων ειδών).

H Νέα Οδός μέσω αυτής της πρωτοβουλίας αποδεικνύει ακόμα μια φορά στην πράξη τη δέσμευσή της να λειτουργεί ως ένας ενεργός, κοινωνικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης που συμβάλλει τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών.

*Ενδιαφερόμενοι τοπικοί παραγωγοί μπορούν να καλέσουν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306 ή να αποστείλουν σχετικό αίτημα στο customercare@neaodos.gr

 

Related posts

Leave a Comment