26.3 C
Ελλάδα
13 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
AutoΠαρουσιάσεις

Δυνατή Ιταλίδα Alfa Romeo Giulia GTA

Η Alfa Romeo Giulia GTA είναι ένα όχημα υψηλής απόδοσης που προέρχεται από την εξαιρετική Giulia Quadrifoglio. Με την ευρεία χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών, το βάρος της Giulia GTA μειώνεται έως και 100 κιλά σε σύγκριση με την Giulia Quadrifoglio. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα 540 ίππων Alfa Romeo 2.9 V6 Bi Turbo Παρέχει εξαιρετική απόδοση, τα 0 έως 100 km/h έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo εργάστηκαν για να βελτιώσουν την αεροδυναμική και να μειώσουν το βάρος. Ακολούθησαν την παράδοση με την Τζούλια του 1965 Έγινε χρήση μοντέρνων υλικών με ανθρακονήματα και συνθετικά. Όσον αφορά την αεροδυναμική, χρησιμοποίησαν λύσεις και εμπειρία από την Formula 1 σε συνεργασία με τη Sauber Engineering. Η νέα πίσω αεροτομή είναι ρυθμιζόμενη σε τέσσερις θέσεις. Η εξάτμιση Akrapovic από τιτάνιο είναι ενσωματωμένη στον οπίσθιο διαχύτη. Οι ζάντες 20 ιντσών έχουν μονό παξιμάδι κλειδώματος, τα ελαστικά είναι ειδικά επιλεγμένα, Pilot Sport Cup 2 της Michelin.

Η ειδική ρύθμιση της ανάρτησης και του τιμονιού, διασφαλίζουν υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές και βελτιώσεις στην ευστάθεια, χωρίς επιπτώσεις στην άνεση σε όλες τις επιφάνειες. Το αμάξωμα διαθέτει ένα ισχυρό μέτωπο που εκφράζει όλη την ισχύ που εξαπολύεται από τον κινητήρα, με νέες, μεγαλύτερες εισόδους αέρα και τεχνικά στοιχεία από ανθρακονήματα. Ακόμη και το εμβληματικό Trilobo γίνεται ακραίο χωρίς να αφήνει πίσω του το DNA της εταιρίας. Στα πλαϊνά, οι πλευρικές φούστες από ανθρακονήματα, το φαρδύτερο μπροστινό φτερό και οι σαφώς ορατές ίνες άνθρακα στις καμάρες των πίσω τροχών, τονίζουν μια εικόνα ισχύος και δυναμισμού. Οι νέες ζάντες 20 ιντσών με παξιμάδια μονής ασφάλισης έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να συνδυάζουν καλύτερα το στυλ και την ελαφρότητα, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη δυνατή συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν πλήρη ταπετσαρία Alcantara στο ταμπλό, στα πάνελ των θυρών, στις πλευρικές κολόνες και τη κεντρική επένδυση στα καθίσματα. Αυτό το πολύτιμο υλικό παρέχει στον οδηγό τη σωστή λαβή και μειώνει τις αντανακλάσεις από το ταμπλό και άλλα πλαστικά εξαρτήματα.

Η εργασία που έγινε με σκοπό τη μείωση του βάρους του οχήματος ήταν σχολαστική και απέδωσε ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα: το συνολικό βάρος μειώνεται έως και 100 κιλά, δεδομένης της υιοθέτησης ελαφρών υλικών, όπως ανθρακονήματα στους μπροστινούς προφυλακτήρες και τα φτερά και στις καμάρες των μπροστινών τροχών αλλά και με τα ειδικά sport καθίσματα monocoque από ανθρακονήματα. Η χρήση αλουμινίου είναι ευρέως διαδεδομένη στον κινητήρα, στις πόρτες, στην ανάρτηση και σε διάφορα σύνθετα υλικά σε πολλά άλλα εξαρτήματα: στην GTAm, έχει χρησιμοποιηθεί πολυανθρακικό στα πλαϊνά και πίσω κουφώματα, συμβάλλοντας περαιτέρω στη μείωση του βάρους. Ο συνδυασμός ελαφρύτερου βάρους και η αύξηση της δύναμης στους 540 ίππους οδηγούν σε εξαιρετική απόδοση.

Διαφορετική από την GTA, η Giulia GTAm προσφέρει διαμόρφωση δύο θέσεων αλλά εξακολουθεί να είναι εγκεκριμένο για χρήση στο δρόμο. Στην έκδοση GTA η Giulia προσφέρει 5 θέσεις: ένα πραγματικό supercar κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

Η ομάδα της Sauber διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την κατασκευή πρωτοτύπων και την κατασκευή των αεροδυναμικών συστατικών της νέας Giulia GTA Η Alfa Romeo Giulia GTAm μπορεί να προσαρμόσει την αεροδυναμική της απόδοση σε οποιοδήποτε είδος πίστας, ακολουθώντας ακριβώς τα αιτήματα και τις προτιμήσεις του οδηγού της. Πιο συγκεκριμένα, η Giulia GTAm είναι σε θέση να αναπτύξει διπλάσια πίεση σε σύγκριση με την Giulia GTA και τριπλή αύξηση σε σύγκριση με την Giulia Quadrifoglio, μια πολύ σημαντική φιγούρα που μαρτυρεί το εξαιρετικό έργο των τεχνικών της Alfa Romeo και της Sauber. Συμμετείχαν σε αυτό το έργο δύο οδηγοί από την ομάδα της F1, ο Antonio Giovinazzi και ο Kimi Räikkönen, οι οποίοι έπαιξαν ενεργό ρόλο σε ορισμένες δοκιμές, κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσαν ανεκτίμητες ενδείξεις, ειδικά για τα αεροδυναμικά εξαρτήματα και το χειρισμό του αυτοκινήτου.

Η Alfa Romeo έχει δημιουργήσει μια αποκλειστική διαδικασία αγοράς, που περιλαμβάνει άμεσες πελατειακές σχέσεις με έναν Brand Ambassador. Η αποκλειστικότητα ενισχύεται επίσης από ένα πακέτο εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένου του κράνους Bell σε ειδική σειρά GTA με αποκλειστικό σειριακό αριθμό και ένα ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου Goodwool. Η GTAm θα έρχεται επίσης με πλήρη αγωνιστικά ενδύματα AlpineStars. Οι πελάτες μπορούν επίσης να ζητήσουν μιας έκδοση με την Ιταλική σημαία.

Τα αρχικά GTA αντιπροσωπεύουν το Gran Turismo Alleggerita (Gran Turismo Lite) που εφευρέθηκε το 1965 για την Giulia Sprint GTA μια συγκεκριμένη έκδοση που προέρχεται από την Sprint GT που δημιουργήθηκε για έγκριση τύπου sport και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ εκείνο το έτος. Το αμάξωμα της Giulia Sprint GT αντικαταστάθηκε με το ίδιο σώμα από αλουμίνιο, με συνολικό βάρος 745 kg σε σύγκριση με τα 950 kg της κυκλοφορίας. Το GTA έχει γίνει μέρος του συλλογικού ασυνείδητου, ως αδιαμφισβήτητη εικόνα της αθλητικής ικανότητας στο Biscione, η δύναμη των αρχικών του καταλήγει να πείσει το κοινό να αναγνωρίσει τα σπορ αυτοκίνητα της Alfa Romeo γενικά απλά με το GTA

Κωνσταντίνος Αγραφιώτης

Related posts

Το Audi e-tron φορτίζει χωρίς τον κίνδυνο blackout στο δίκτυο

motorplayadmin

Το νέο Volkswagen Amarok λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση

motorplayadmin

Επαναπροσδιορισμός των υψηλών επιδόσεων με τα νέα Audi RS 3 Sportback & RS 3 Sedan

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.