Εικόνες του πρώτου ηλεκτρικού Dacia, του Dacia Spring

Από τη στιγμή που η ρουμάνικη Dacia πέρασε στην ιδιοκτησία της Renault, άλλαξε ο ρους στην ιστορία της. Πλέον εδώ και 15 χρόνια λανσάρει πολύ εμπορικά μοντέλα στην αγορά και κατέχει περίοπτη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά με 6,5 εκατ. πωλήσεις στα Logan, Sandero και Duster.

Αυτό το γεγονός της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Επειδή όμως το μέλλον είναι ηλεκτρικό, η Dacia μπαίνει κι αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το πρωτότυπο Spring, το οποίο θα αποκάλυπτε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που λόγω κοροναϊού ματαιώθηκε. Έτσι η αποκάλυψη έγινε διαδικτυακά, όπως θα κάνουν και όλες οι εταιρείες που συμμετείχαν στο Σαλόνι και θα παρουσίαζαν εκεί τα νέα τους μοντέλα.

Το Dacia Spring, μπορεί να βρίσκεται στην πρωτότυπη μορφή του, εντούτοις δεν απέχει πολύ από το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή το 2021. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, ένα 4θέσιο, 5θυρο αυτοκίνητο σε crossover αμάξωμα, υπόσχεται αυτονομία κίνησης 200 χλμ., έχοντας τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης της Renault, όπως αυτά έχουν βρει εφαρμογή στα ηλεκτρικά ZOE, Kangoo Z.E. και Twizy…

Πηγή: www.driveandtravel.gr

Related posts

Leave a Comment