Ετοιμάζεται το 2ο γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων για το 2020!

Το γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων της Formula ετοιμάζεται για τη 2η χρονιά του. Έχουν ήδη κλείσει θέση 18 γυναίκες και απομένουν 2 θέσεις για να συμπληρωθεί το ρόστερ του 2020.

Μπορεί λοιπόν τα φώτα της δημοσιότητας να επικεντρώνονται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό των ανδρών, όμως και οι γυναίκες έχουν “ψυχή” πολεμιστή. Η 1η χρονιά του γυναικείου πρωταθλήματος μονοθεσίων ολοκληρώθηκε στις 11 Αυγούστου στο Brands Hatch με 6 σιρκουί. Πλέον ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη 2η χρονιά, το 2020.

Η επιτυχία της 1ης διοργάνωσης ήταν μεγάλη. Έτσι, φέτος εκδήλωσαν την επιθυμία να τρέξουν περισσότερες από 40 κοπέλες, αλλά μόνο 20 θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στον θεσμό. Η επιλογή είναι δύσκολη και γι’ αυτό έγιναν τριήμερες δοκιμές στην πίστα της Αλμερία, με ταχύτερους χρόνους και εν γένει ανάλυση των δεδομένων.

Στο πρωτάθλημα του 2020 θα συμμετάσχουν οι 12 πρώτες του 2019. Ακόμα 6 που επιλέχθηκαν στις δοκιμές στην Ισπανία και μένουν ανοιχτές 2 για να συμπληρωθεί το παζλ των γυναικών οδηγών. Μέχρι στιγμής 5 κοπέλες είναι από τη Μ.Βρετανία, 3 από την Ισπανία, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, τη Λετονία και τη Νότιο Αφρική.

Το μονοθέσιο του πρωταθλήματος είναι Tatuus F3 T-318, που πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές της FIA F3 και εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 270 ίππων της  Autotecnica Motori.

Το ρόστερ των γυναικών οδηγών για το 2020:

Related posts

Leave a Comment