Ετοιμάζουν να ρίξουν τον πέλεκυ

Στην Ελληνική υπόθεση οχήματα και συνθήκες κυκλοφορίας, στους κάθε λογής δρόμους παρατηρούμε τρία απαράδεκτα φαινόμενα. Ξεκινώντας από το σημαντικότερο που είναι ο απαράδεκτα μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων κυκλοφορούντων οχημάτων.

Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα είναι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλά σαπάκια, αλλά και οχήματα με σοβαρές ελλείψεις, φθαρμένα ελαστικά, σε πολύ κακή κατάσταση τα φρένα τους αλλά και το σύστημα διεύθυνσης. Δεν είναι μόνο αυτά, θα προσθέσουμε τα καμένα ή σπασμένα φώτα σε αυτοκίνητα και δίτροχα.

Επόμενο πρόβλημα είναι η απαράδεκτη εκπομπή καυσαερίων ακόμα και από αστικά, κρατικά λεωφορεία. Το τι εκπέμπουν όλα αυτά είναι απερίγραπτο, αλλά και πολύ βλαβερό για τη δημόσια υγεία.

Η κατηγορία πετρελαιοκίνητα με όλες τις κατηγορίες της, φορτηγά –λεωφορεία – ταξί και πολλά ΙΧ εκπέμπουν ντουμάνια. Βέβαια υπάρχουν και πολλά ΙΧ που κυκλοφορούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες εκπομπής ρύπων. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν οχήματα με γερασμένους καταλύτες ή προβληματική λειτουργία κινητήρων.

Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει σε κάθε περίπτωση με ευθύνη και ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει σκληρά μέτρα. Προς αυτή την απόφαση, δηλαδή λήψης ανασταλτικών μέτρων, πιέζει και η ευρωπαϊκή ένωση πολύ ασφυκτικά.

Ειδικά η περίπτωση των αυτοκινήτων χωρίς να έχουν ελεχθεί από τα ΚΤΕΟ συμβάλουν στη μεγάλη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης από διασταυρώσεις έχει διαπιστωθεί ότι το 1/3 των οχημάτων ειδικά στην επαρχία δεν έχουν ελεχθεί. Ένα επίσης μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το 15% του συνόλου του στόλου είναι αυτά που κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Για τις εκπομπές καυσαερίων το υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους με βαριά πρόστιμα. Μια πρωτοφανή αυστηρότητα θα γνωρίσουν όσοι κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή οχήματα χωρίς να διαθέτουν έλεγχο ΚΤΕΟ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι τα μέτρα θα είναι πρωτοφανούς αυστηρότητας και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα έφεσης.

Related posts

Leave a Comment