15.7 C
Ελλάδα
21 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
MotoΟδική Ασφάλεια

Ημερίδα επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών διοργανώθηκε από την Kosmocar-Ducati

Η Kosmocar-Ducati ήταν ο χορηγός της ημερίδας επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Riding School, στο Πολυδένδρι Αττικής. Η εκδήλωση είχε στόχο την ενίσχυση του επιπέδου γνώσεων των υποψήφιων οδηγών που ολοκληρώνουν τα μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, μέσω της επιμόρφωσης των εκπαιδευτών τους, με σκοπό την ακόμα πιο ασφαλή οδήγηση του δίκυκλου στον «πραγματικό κόσμο», την καθημερινότητα.

«Το ολοένα αυξανόμενο πάρκο δικύκλων στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποδεικνύει τη δυναμική αυτής της αγοράς. Παρόλα αυτά η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αλλάξει εκπαιδεύοντας τους αναβάτες να οδηγούν με ασφάλεια και σεβασμό προς τους άλλους οδηγούς. Η οδηγική παιδεία ξεκινάει από τις Σχολές Οδηγών και εμείς ως Ducati επιθυμούμε με την ενέργεια αυτή να αναπτύξουμε περαιτέρω τις ικανότητες οδήγησης των Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών και να τους βοηθήσουμε να εντάξουν νέες τεχνικές & μεθόδους, στον τρόπο εκπαίδευσης των νέων οδηγών, με στόχο την ασφαλή οδήγηση» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μυτιληνάκης, Εμπορικός Διευθυντής Ducati.

Η συγκεκριμένη, δεν είναι η πρώτη αντίστοιχη ενέργεια που κάνει η Kosmocar, αποκλειστικός διανομέας Ducati στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει ήδη από το 2013 το DUCATI RIDERS ACADEMY – DRA, την πρότυπη σχολή ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας. Στο DRA, όλοι οι νέοι ιδιοκτήτες Ducati έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μια ημερίδα ασφαλούς οδήγησης, με στόχο να οδηγούν και να απολαμβάνουν με ασφάλεια την οδήγηση της μοτοσυκλέτας τους.  Μια μοναδική παροχή, με εξαιρετικά σημαντική σημασία για κάθε αναβάτη, αρχάριο ή έμπειρο, που δείχνει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο την κοινωνική ευαισθησία και τη σημασία που δίνει η Kosmocar στη σωστή εκπαίδευση όλων των μοτοσυκλετιστών-πελατών της.

Οι εκπαιδευτές των σχολών οδηγών παρακολούθησαν το 1ο επίπεδο του Ducati Riders Academy (DRA-1), που εξασφαλίζει ότι οι οδηγοί θα έχουν πάντα τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας τους, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο πτώσης ή ατυχήματος.

Εισηγητής ήταν ο κ. Θανάσης Χούντρας, Προπονητής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΓΓΑ) και ιδρυτής του Riding School, της πρότυπης Ακαδημίας Ασφαλούς Οδήγησης, που βρίσκεται στο 32o χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Σε ρόλο μαθητών συμμετείχαν συνολικά 23 Εκπαιδευτές Οδηγών (21 άνδρες και 2 γυναίκες), από την Ένωση Εκπαιδευτών Αθήνας & το Σωματείο Εκπαιδευτών Πειραιά & Δυτικής Αττικής.

Η ημερίδα είχε διάρκεια 8 ωρών και περιλάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση. Σημείωσε απόλυτη επιτυχία καθώς το 100% των Εκπαιδευτών Οδηγών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι «αισθάνθηκαν ασφαλέστεροι οδηγοί και με ιδιαίτερα διευρυμένες γνώσεις στα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης μετά το πέρας της εκπαίδευσης». Τόνισαν δε την πρόθεσή τους να συνεχίσουν και σε επόμενο επίπεδο, ενώ θα σύστηναν την ημερίδα σε φίλο ή γνωστό.

Σε θεσμικό επίπεδο, στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο κ. Νίκος Γρέντζελος, Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Δυτικής Αττικής & Α΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Related posts

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

motorplayadmin

Η πλάνη στην έκθεση αυτοψίας τροχαίου ατυχήματος της τροχαίας. Κόστος τροχαίων ατυχημάτων υπό του Κου Χρ.Γκλαβόπουλου

motorplayadmin

Ασφαλής οδήγηση και το χειμώνα – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι της SKODA Jan Kopecky συμβουλεύει!

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.