Η Ελληνική συμμετοχή στο φετινό FIA Karting Academy Trophy

Ο Γιώργος Καφαντάρης είναι ο Έλληνας οδηγός Karting που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στο διεθνή διακεκριμένο θεσμό της FIA, Karting Academy Trophy, o οποίος ξεκίνησε το τριήμερο 14-16 Αυγούστου στην πίστα της Adria στην Ιταλία.

Ο 12χρονος Καφαντάρης ανελίχθηκε φέτος στην κατηγορία Junior του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, μετά την κατάκτηση των τίτλων για δύο διαδοχικές χρονιές στην κατηγορία Mini. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον πρώτο αγώνα, μάλιστα, συμμετείχε στο τέλος Ιουλίου στον 2ο φετινό γύρο του ROK Cup Ιταλίας, επίσης στην Adria, όπου και κατέκτησε τη 2η θέση του τελικού μεταξύ 19 αγωνιζόμενων. Ο Έλληνας οδηγός, αθλητής του Σωματείου Σύλλογος Φίλων Καρτ, θα συμμετάσχει και στους τρεις φετινούς αγώνες του FIA Karting Academy Trophy.

Στην πρώτη συνάντηση της Adria δεν κατάφερε να τερματίσει εγκαταλείποντας στα μισά του αγώνα, στο 10ο γύρο.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του 1ου αγώνα:

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα του Genk στο Βέλγιο στις 4-6 Σεπτεμβρίου και ο τρίτος και τελευταίος του φετινού θεσμού και πάλι στην Ιταλία στην πίστα του Lonato στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

Μέσω του FIA Karting Academy Trophy η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανιχνεύει και εκπαιδεύει τα ταλέντα του Karting ηλικίας 12-14 ετών. Μεταξύ των νικητών του θεσμού της προηγούμενης δεκαετίας συγκαταλέγεται και ο νυν οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Charles Leclerc, που κατέκτησε τον τίτλο το 2011.

Συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 50 οδηγοί από 40 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι αγωνίζονται με ενιαίο εξοπλισμό (σασί και κινητήρας) της εταιρείας ΟΤΚ Kart Group, που τους δίδεται έπειτα από κλήρωση. Ο δίχρονος κινητήρας των 125 κ.εκ. είναι της Vortex, χωρίς ταχύτητες, και τα ελαστικά της Vega.

Related posts

Leave a Comment