Η μεγάλη γιορτή του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022 προ των πυλών

Λίγες μέρες πριν την εκκίνηση του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022 και λίγο πριν λήξει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής, το πλήθος και το παλμαρέ των πληρωμάτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή δείχνουν ότι η αναβίωση του ιστορικού «εθνικού μας αγώνα» στις 4-5 Ιουνίου θα είναι μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αντάξια του ονόματός της.

Καθώς τα πληρώματα προσεγγίζουν τριψήφιο αριθμό για τις κατηγορίες Sporting, Regularity και Acropolis Rally Legends, οι αγωνιζόμενοι περνούν στο επίκεντρο και αναδεικνύονται στους βασικούς πρωτεργάτες ώστε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις να βρει τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων του 2023 – για το οποίο φέτος είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event).

Αντίστοιχα, οι πολλοί και σημαντικοί συμμετέχοντες στον αγώνα Regularity, ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου, συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να στεφθεί με επιτυχία η συνάντηση που ήδη από φέτος προσμετρά κανονικά στο πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies.

Η προετοιμασία των πληρωμάτων του αγώνα Sporting, στο μεταξύ, θα ενταθεί τις προσεχείς ημέρες καθώς οι Ειδικές Διαδρομές είναι απολύτως έτοιμες -συμπεριλαμβανομένης της ΕΔ «Στρώμη»- για να υποδεχθούν όσους αγωνιζόμενους επιθυμούν να κάνουν αναγνωρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωνιζόμενοι μπορούν να βρουν το ωράριο και το αναλυτικό Road Book του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2022 (historicacropolis.gr), όπως και εκείνοι του αγώνα Regularity τους αναλυτικούς χάρτες της διαδρομής μαζί με τη διακρίβωση του οδομέτρου (Calibration) και άλλες λεπτομέρειες.

Ενόψει του αναμενόμενου πλήθους των αναγνωρίσεων τις προσεχείς ημέρες, η οργανωτική επιτροπή του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις υπενθυμίζει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις Ειδικές Διαδρομές, και ειδικά στα δύο ζευγάρια των ΕΔ που θα διεξαχθούν σε αντίθετη φορά (Ασωπία-Νεοχωράκι και Καρούτες-Άμφισσα) – καθώς οπουδήποτε μπορούν να διασταυρωθούν αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μετά την εκκίνηση από τη σκιά της Ακρόπολης το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου, η κατηγορία Sporting περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές το Σάββατο 4/6 και πέντε την Κυριακή 5/6, συνολικού μήκους 149,61 χιλιομέτρων. Στον αγώνα Regularity η πρώτη μέρα θα έχει 10 ΕΔΑ μήκους 109,24 χιλιομέτρων, με 62 χρονομετρήσεις και ανασυγκρότηση στην Αλυκή και στην Ιτέα. Η δεύτερη ημέρα θα έχει 8 ΕΔΑ μήκους 101,99 χλμ., με 60 χρονομετρήσεις και ενδιάμεση ανασυγκρότηση στην Αρβανίτσα.

Και στις δύο κατηγορίες ένα από τα highlights θα είναι η δοκιμασία το βράδυ του Σαββάτου, στη θρυλική ΕΔ «Καρούτες» υπό το φως των προβολέων για την κατηγορία Sporting και γύρω από την Ιτέα για τους αγωνιζόμενους του Regularity. Άπαντες θα επιστρέψουν στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου, για τη γιορτή του τερματισμού.

Μείνετε συντονισμένοι για τη δημοσίευση του πίνακα των αγωνιζόμενων που θα στηρίξουν τη φετινή αναβίωση του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις.

Related posts

Leave a Comment