19 C
Ελλάδα
30 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΚάρτ

Η ώρα έφτασε για το RMC Κρήτης με 27 συμμετοχές για τον πρώτο αγώνα

Μετά από 17 χρόνια, ο παλμός του Ελληνικού karting χτυπά και πάλι στην Κρήτη. Η Rotax Hellas το Σάββατο 22 Μαΐου διοργανώνει τον πρώτο φετινό αγώνα του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge στα Χανιά στην Pista Park.

Ο τοπικός πυρήνας με 11 (!) οδηγούς δήλωσε ”παρών”, στον αγώνα επιβεβαιώνοντας με αυτή του την συμμετοχή την ανάγκη των φίλων του karting στην περιφέρεια για ”επίσημες” ασφαλείς διοργανώσεις και την εμπιστοσύνη του στα κορυφαία και αξιόπιστα προϊόντα της Rotax. Δώδεκα οδηγοί από την Αθήνα και τέσσερις από το Ισραήλ αποτελούν το σύνολο που στην κυριολεξία τα ονόματά τους θα συνδυαστούν με την επίτευξη του στόχου της Rotax Hellas: ”Την επανίδρυση του αγωνιστικού karting, στην Κρήτη”.

Ο αγώνας είναι πολλαπλής σημασίας, αφού εκτός από την επανίδρυση μετά από 17 χρόνια του σπορ στην Κρήτη και την έναρξη του φετινού θεσμού του Rotax MAX Challenge, είναι και ο πρώτος επίσημος αγώνας που γίνεται στη συγκεκριμένη πίστα και αποτελεί την αρχή του κορυφαίου και μακροχρόνιου αγωνιστικού θεσμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα! Αλυτάρχης του αγώνα Στέλιος Καγιάφας θα δώσει στην πίστα των Χανίων Pista Park το σήμα εκκίνησης του 1ου αγώνα I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge.

Ο CEO της Rotax Hellas, Δημήτρης Γαλάτσης που ήδη βρίσκεται στην Κρήτη δήλωσε: ‘‘Σε πρώτο χρόνο θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στον αγώνα αυτόν, ήταν ένας στόχος μας που επετεύχθη χάρη σε αυτούς! Αυτοί είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές στο karting, οι μηχανικοί και οι κόουτς είναι για να κινούνται οι πιλότοι με την υποδειγματική αγωνιστική αξιοπρέπεια στις πίστες και εμείς, ως Rotax για να προσφέρουμε κορυφαίας τεχνολογίας και αξιοπιστίας κινητήρες. Εμείς με το Rotax MAX Challenge προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πυρήνες οδηγών σε όλη την ελληνική περιφέρεια και σε συνδυασμό με κάθε σωστή και αδειοδοτημένη πίστα, όπως η Pista Park να διοργανώνουμε αγώνες.”

Οι έμπειροι ομαδάρχες της Maitos Κosmic Kart Racing Team, Φώτης και Κώστας Μαϊτός που συμμετέχουν με τρείς οδηγούς (Βασίλη Μιχαηλίδη / Junior MAX και Παναγιώτη Αλεξόπουλο, Γιώργο Ψαρουδάκη / Μicro MAX) στον 1ο I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 στην αναφορά του για σημασία του αγώνα δήλωσαν: «Υπέροχη πίστα με σπουδαίο τεχνικό ενδιαφέρον για τους οδηγούς. Συνδυάζοντας το οικογενειακό κλίμα του Rotax MAX Challenge, δίνεται η ευκαιρία σε παλιούς αλλά και νέους οδηγούς να εξελιχθούν οδηγικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ομαδάρχη της KartWorks Γιάννη Ξιφαρά για τον 1ο αγώνα I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge: «H αλλαγή παραστάσεων -σε άλλη πίστα- των οδηγών από την Αθήνα, είναι μία σπουδαία εξέλιξη στην συλλογή εμπειριών για κάθε πιλότο». Η KartWorks συμμετέχει στον αγώνα με τους Μανώλη Σκεπετζάκη, Ανέστη Σπάρταλη, Υarden Oved στην Senior MAX και Υam Pinto στη Junior.

O Μπάμπης Ζόγγος, αρχιμηχανικός της ομάδας Formula K, που συμμετέχει στον αγώνα στην κατηγορία Junior MAX με τον οδηγό Ηλία Καλλιακμάνη, μας είπε: «Εξαιρετική πίστα και πολύ περιποιημένη που σου προκαλεί την διάθεση για πολλή δουλειά, ειδικά από τη πλευρά των οδηγών».

Ο Νάσος Δεγγεστίνος της ομάδας DR Racing Team με τον Γρηγόρη Κρίκη στη Senior MAX, τον Xριστόφορο Μπέζα και τον Yarin Schultz στη Junior MAX, αλλά και την Talya Schultz στη Micro MAX είπε: «Δουλεύουμε με σκοπό τον εγκλιματισμό των οδηγών που συμμετέχουν στον αγώνα στην πίστα που έχει ιδιαίτερα μυστικά. Προβληματισμοί που οι λύσεις τους δημιουργούν καλύτερους οδηγούς».

Πηγή: omae-epa.gr

Related posts

Άνετος Παπαδημητρίου με την καθοδήγηση του Πετρόπουλου στο 28ο Ράλι Σπριντ Αμαλιάδας για το Κύπελλο Χώματος

motorplayadmin

Ο Verstappen πήρε την 1η του νίκη για το 2021 στην Ίμολα

motorplayadmin

Οι νικητές του Rotax Max Challenge 2020

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.