Η BMW M Motorsport έκανε το επόμενο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της νέας BMW M4 GT3. Η νέα ναυαρχίδα της BMW M Motorsport ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμαστικών γύρων στο Nürburgring Nordschleife, με τους δύο οδηγούς της BMW, Augusto Farfus και Jens Klingmann.
Τα ειδικά χαρακτηριστικά του άνω των 20 χιλιομέτρων Nürburgring Nordschleife, το καθιστούν το τέλειο έδαφος δοκιμών για εξέλιξη. Ο συνδυασμός υψηλών ταχυτήτων, γρήγορων στροφών και σημαντικών αναβάσεων και καταβάσεων, παρέχει όλα όσα απαιτούν οι μηχανικοί της BMW M Motorsport για ολοκληρωμένες δοκιμές οχημάτων. Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που βγαίνει με επιτυχία από τις δοκιμές στο Nordschleife είναι καλά προετοιμασμένο για όλες τις πίστες.
Οι δοκιμές επικεντρώθηκαν στην απόκτηση εμπειρίας, στην πιο απαιτητική πίστα αγώνων στον κόσμο, ειδικά όσον αφορά την ανθεκτικότητα των εξαρτημάτων κάτω από τις ακραίες συνθήκες που επιβάλλει το Nordschleife. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές για τους οδηγούς.
“Το ντεμπούτο της BMW M4 GT3 στο Nordschleife πήγε πολύ καλά. Η BMW M4 GT3 διατήρησε τα δυνατά σημεία του προκατόχου της στο Nordschleife, ενώ εξαλείφει τις αδυναμίες της. Δεν είναι απρόβλεπτη και είναι γρήγορη. Ήταν πολύ διασκεδαστική.”
“Είναι πάντα ιδιαίτερο να μπαίνεις στη πίστα για πρώτη φορά με ένα νέο αυτοκίνητο, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις και πώς θα συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο. Η BMW M4 GT3 έκανε καλή εντύπωση. Η εμπειρία οδήγησης είναι πολύ καλή και δεν είχαμε κανένα τεχνικό πρόβλημα.”
Έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω δοκιμές και η BMW M4 GT3 θα επιστρέψει στο Nürburgring Nordschleife στις αρχές Ιουνίου. Η νέα ναυαρχίδα της BMW M Motorsport θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά αργότερα. Κατά τη διάρκεια του έτους, η BMW M4 GT3 θα έχει επίσης την ευκαιρία να κάνει τις πρώτες δοκιμαστικές εμφανίσεις της υπό συνθήκες αγώνα στη σειρά Nürburgring Endurance (NLS)
Κωνσταντίνος Αγραφιώτης