Η Bosch φτιάχνει νέα σχέση ανάμεσα στον οδηγό και τον ήλιο

Πόσες φορές θυμάστε τον εαυτό σας να αγανακτεί από το ενοχλητικό «τύφλωμα» του ήλιου σε συγκεκριμένες ώρες; Η Bosch, βάζει τελεία στο ζήτημα.

Στην έκθεση CES του Λας Βέγκας, εμφανίστηκαν πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από το αυτοκίνητο. Η Bosch είναι εταιρεία με μακρά παράδοση στα νέα συστήματα αυτοκινήτων και παράλληλα, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των περισσότερων κατασκευαστών στο ηλεκτρονικό κομμάτι.

Έτσι λοιπόν, μας δείχνει ένα νέο σκιάδιο στην πλευρά του οδηγού, που θα μπορούμε να το κατεβάζουμε κανονικά, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα με το συμβατικό, όμως παράλληλα θα βλέπουμε και μέσα από αυτό χωρίς να μας τυφλώνει ο ήλιος. Ενσωματώνει μια τεχνολογία που κρατά τις ακτίνες που δεν μπορεί να διαχειριστεί το ανθρώπινο μάτι και διευκολύνει πάρα πολύ την οδήγηση σε αυτές τις ώρες που ο ήλιος πέφτει ακριβώς μέσα στα μάτια μας.

Στην ουσία μια κάμερα κοιτάζει τον οδηγό και κρίνει ποιο μέρος του πάνελ θα γίνει πιο σκούρο, ώστε να μην μπαίνουν οι ακτίνες στα μάτια του. Όλο το υπόλοιπο πάνελ παραμένει διαφανές μεν, αλλά κρατά την «αντηλιά» και έτσι ο οδηγός δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα. Ήδη απέσπασαν ένα βραβείο καινοτομίας στην έκθεση και ελπίζουμε να το δούμε σύντομα στα νέα αυτοκίνητα, σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία εξοπλισμού.

Πηγή: gazzetta.gr

Related posts

Leave a Comment