Η Comline εισάγει τις δαγκάνες φρένων στη γκάμα της

Η Comline, καταξιωμένη βρετανική εταιρεία στο aftermarket, ενισχύει την κατηγορία των φρένων προσθέτοντας ένα πλήρες κωδικολόγιο δαγκάνων στην γκάμα της. Συμπληρώνοντας την ήδη επιτυχημένη κατηγορία φρένων, δισκόφρενα R90 και επιχρισμένες δισκόπλακες, οι δαγκάνες της Comline καλύπτουν όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές των Ευρωπαϊκών, Ιαπωνέζικων και Κορεατικών αυτοκινήτων. Διατίθενται με 2 χρόνια εγγύηση (40.000 μίλια / 65.000 χλμ).

«Η Comline έχει αναπτύξει μια ισχυρή φήμη όσον αφορά την κατηγορία των φρένων και έχει αποδείξει την αξία της όσον αφορά την ποιότητα και το value for money των προϊόντων της», δήλωσε ο κ. Peter Allen, Comline Autoparts Product Manager – Braking.

«Μέχρι τώρα η εταιρεία επικεντρωνόταν στα δισκόφρενα και τις δισκόπλακες, αλλά μετά από μήνες σχολαστικού σχεδιασμού και έρευνας αγοράς, είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε την γκάμα μας συμπεριλαμβάνοντας τις δαγκάνες φρένων. Όπως και για τα άλλα προϊόντα, η Comline διατηρεί την υπόσχεσή της για εγγυημένη απόδοση, απόλυτη αξιοπιστία και γνήσια σχέση ποιότητας-τιμής».

«Είναι ένα τέλειος τρόπος να ξεκινήσει η νέα δεκαετία και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δαγκάνες της Comline θα αγκαλιαστούν από τους πελάτες μας.»

Καλύπτοντας πληθώρα αναγκών, οι δαγκάνες της Comline είναι καινούριες όσον αφορά την κατάστασή τους – κατά συνέπεια έχουν μηδενική ανάγκη ανακατασκευής και επιπλέον κόστους – και καλύπτουν τόσο εμπρόσθιες όσο και οπίσθιες εφαρμογές. Είναι κατασκευασμένες από χυτοσίδηρο, με επικάλυψη ψευδάργυρου για την αποφυγή διάβρωσης, ενώ παράλληλα προσφέρονται και επιλογές από αλουμίνιο για μικρότερο βάρος. Επιπλέον, η γκάμα διαθέτει εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για την κάλυψη της τεχνολογίας ηλεκτρονικών φρένων στάθμευσης.

Σχεδιασμένες βάσει προδιαγραφών OE, όλες οι δαγκάνες της Comline ακολουθούν αυστηρά τα πρότυπα TS1649 και κατασκευάζονται σε πιστοποιημένα κατά ISO εργοστάσια διεθνούς εμβέλειας. Η υψηλή ποιότητα διασφαλίζεται ακόμη με τις αυστηρές διαδικασίες ελέγχου με τις οποίες δοκιμάζεται η αντοχή των προϊόντων ακόμη και σε απαιτητικές συνθήκες. Παραδείγματα των δοκιμασιών αποτελούν:

Έλεγχος απόδοσης πίεσης

Εδώ παρατηρείται η δαγκάνα ενώ λειτουργεί σε ρυθμίσεις χαμηλής και υψηλής πίεσης. Ξεκινώντας από χαμηλά επίπεδα, η δαγκάνα λειτουργεί στα 0,4MPA και για μια καθορισμένη περίοδο το επίπεδο πίεσης αυξάνεται στα 7MPA. Εφόσον δεν υπάρχει απώλεια πίεσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής ανοχής, η δαγκάνα περνάει επιτυχώς τον έλεγχο.

Αντοχή στη διάβρωση

Για να έχει μία δαγκάνα βέλτιστη απόδοση, πρέπει να είναι απαλλαγμένη από σκουριά και διάβρωση. Για να διασφαλιστεί ότι όλες οι δαγκάνες Comline είναι ανθεκτικές στην διάβρωση, κάθε μέρος υποβάλλεται σε δοκιμή επιταχυνόμενου ψεκασμού αλατιού.

Η εξειδικευμένη συσκευή που χρησιμοποιείται στη δοκιμή ψεκασμού αλατιού αποτελείται από έναν σφραγισμένο θάλαμο όπου ένα διάλυμα θαλασσινού νερού ψεκάζεται μέσω ακροφυσίων ψεκασμού χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα. Αυτό δημιουργεί ένα διαβρωτικό περιβάλλον πυκνής ομίχλης θαλασσινού νερού στο θάλαμο. Το ελεγχόμενο αυτό περιβάλλον αναδημιουργεί έντονες καιρικές συνθήκες και δοκιμάζει τις αντιδιαβρωτικές ιδιότητες της δαγκάνας στα όριά της. Για να εγκριθεί προς διάθεση μια δαγκάνα Comline, το ανταλλακτικό πρέπει να αντέξει σε αυτήν την ακραία δοκιμή χωρίς σημάδια υποβάθμισης για συνεχή περίοδο 72 ωρών.

Με την παρουσίαση της  νέας σειράς δαγκάνων υψηλής ποιότητας, η Comline ενισχύει την επιτυχημένη θέση της  στο aftermarket και μπαίνει δυναμικά στη νέα δεκαετία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα comlinehellas.gr

Related posts

Leave a Comment