Η Re-Battery συμμετείχε στην έκθεση 1η Πράσινη Έκθεση της Attica Green Expo, με τίτλο «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη Πρώτη Πράσινη Έκθεση στη χώρα – Attica Green Expo 3 & 4 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον πολυχώρο του μετρό Συντάγματος σε μια κατάμεστη αίθουσα έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και πληθώρα εξαιρετικών προσωπικοτήτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η έκθεση αυτή ένωσε δημόσιους φορείς, συστήματα εναλλακτικής διαχείριση, επιχειρήσεις και οργανισμούς με τους πολίτες.

Η παρουσία της Re–Battery στη διοργάνωση με ειδικό περίπτερο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων επισκεπτών, όσο και η συμμετοχή εκπροσώπων της Re–Battery στο συνεδριακό σκέλος της διοργάνωσης κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Στο συνεδριακό σκέλος διεξήχθη επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ», όπου η κ. Σοφία Χούμα, Ειδικός Σύμβουλος Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης της Redeplan και Τεχνικός Σύμβουλος της Re-Battery A.E., παρουσίασε σε Δημάρχους, Γενικούς Γραμματείς, Στελέχη ΟΤΑ και Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης την δράση του συστήματος, για την εναλλακτική διαχείριση συσσωρευτών μολύβδου οξέος και των μπαταριών της ηλεκτροκίνησης. Έγινε ειδική αναφορά στην υποχρέωση των Δήμων για διεξαγωγή ελέγχου εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών του ΕΟΑΝ, για φορείς διευρυμένης ευθύνης που λειτουργούν ως Ανάδοχοι Προμηθευτές των ΟΤΑ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας:

Κατά την διάρκεια της διήμερης έκθεσης πλήθος κόσμου έσπευσε στο περίπτερο της Re-Battery που στήριξε την σημαντική αυτή προσπάθεια και με την συμμετοχή της παρουσίασε την δραστηριότητα του Συστήματος για τα 10 χρόνια λειτουργίας της, αλλά τόνισε και την αξία της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος. Προώθησε το μήνυμα για την αναγκαιότητα της ορθής εναλλακτικής διαχείρισης κατά τον κύκλο ζωής των μπαταριών μολύβδου οξέος.

Πόλος έλξης για τους μικρούς μας φίλους αποτέλεσε ο Ρι-Μπαταρούλης, η μασκότ της Re-Battery δια μέσου του οποίου δόθηκε η ευκαιρία στα στελέχη του Συστήματος να πληροφορήσουν τα παιδιά για την διαχείριση του αποβλήτου μπαταριών, ως μελλοντικοί καταναλωτές και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Με αφορμή την συμμετοχή της στην 1η  Πράσινη Έκθεση της Attica Green Expo η Re-Battery διοργάνωσε διαγωνισμό με έπαθλο μια δωροεπιταγή αξίας 300€ για την αγορά ενός ηλεκτρικού πατινιού.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του περιπτέρου της Re-Battery:

 

Related posts

Leave a Comment