Η Skoda Octavia αναδείχθηκε καλύτερο «Οικογενειακό Αυτοκίνητο» της χρονιάς στα “Women’s World Car of the Year 2020”

Η Skoda Octavia κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Οικογενειακό Αυτοκίνητο» στα βραβεία “Women’s World Car of the Year 2020” (σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Γυναικών 2020). Είναι η πρώτη νίκη για τη Skoda , στη δεκαετή ιστορία του διεθνούς θεσμού, του οποίου η κριτική επιτροπή αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους. Με τη νίκη του αυτή, το best-seller της Skoda αυτόματα θέτει υποψηφιότητα και για τον γενικό τίτλο, έχοντας να αντιμετωπίσει οκτώ άλλα μοντέλα, νικητές σε αντίστοιχες επιμέρους κατηγορίες του θεσμού.

Η ανακοίνωση του Women’s World Car of the Year 2020 έγινε στις 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από 48 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 38 χώρες, από τον Καναδά και τη Βραζιλία έως τη Νέα Ζηλανδία και από τη Νότια Αφρική έως την Ιρλανδία, ανάμεσά τους και η κ. Αριάδνη Γερασιμίδου, μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Ο τίτλος του Women’s World Car of the Year απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2011. Για το 2020, υποψήφια ήταν όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν από τις αρχές της χρονιάς έως και το τέλος Δεκεμβρίου. Ο νικητής σε καθεμία από τις εννέα κατηγορίες αναδείχθηκε μετά από μία αρχική προεπιλογή τριών φιναλίστ. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι η ασφάλεια, η ποιότητα, ο σχεδιασμός, η άνεση οδήγησης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η τιμή πώλησης.

Η τέταρτη γενιά της Skoda Octavia είναι ένα μοντέλο που ξεχωρίζει για τη συνολική του ποιότητα, με συναρπαστικό και δυναμικό σχεδιασμό, ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό και μεγαλύτερη άνεση, σε συνδυασμό με εξαιρετική ενεργητική και παθητική ασφάλεια και προηγμένη συνδεσιμότητα. Όπως κάθε SKODA, προσφέρει επίσης εξαιρετική λειτουργικότητα, ενισχυμένη με πολλές Simply Clever λεπτομέρειες, καθιστώντας το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Επιπλέον, το νέο μοντέλο είναι πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον από ποτέ, καθώς η Skoda προσφέρει τώρα στους πελάτες μια ευρεία επιλογή κινητήρων που είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία της γκάμας.

Η νέα Skoda Octavia είναι διαθέσιμη σε Grand Coupe ή Sportswagon αμάξωμα, με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς ή με τερακίνηση, με αποδοτικούς βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες και έκδοση φυσικού αερίου (CNG), καθώς και plug-in υβριδική και ήπια υβριδική τεχνολογία, με την ισχύ να κυμαίνεται από 110 έως 245 ίππους.

Το συγκεκριμένο βραβείο προστίθεται σε μία μακρά σειρά σημαντικών βραβείων και διακρίσεων που έχει ήδη αποσπάσει η νέα Skoda Octavia, σε λιγότερο από ένα χρόνο εμπορικής καριέρας. Πιο πρόσφατη, η τιμητική πέμπτη θέση που κατέλαβε η Octavia, στο ευρωπαϊκό Car of the Year 2021.

Related posts

Leave a Comment