Θέαμα και συναγωνισμός στο 2ο γύρο του EKO Racing Dirt Games

Όσοι βρέθηκαν την Κυριακή (10/4) στην πίστα Dirt Park στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, για να παρακολουθήσουν τον 2ο γύρο του EKO Racing Dirt Games σίγουρα έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αλλά και οι αγωνιζόμενοι το χάρηκαν αφού εκτός από τον έντονο συναγωνισμό που είχαν, έδωσαν μάχη σε μια πίστα που ήταν γεμάτη θεατές.

Ο Γιάννης Χεκιμιάν πέτυχε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες του Πρωταθλήματος. Ο έμπειρος οδηγός του Speedcar Xtrem, κινήθηκε έξυπνα και στα τέσσερα σκέλη του αγώνα. Συνδύασε την εμπειρία του με το αξιόπιστο αγωνιστικό του και κέρδισε τη νίκη αλλά και τους πολύτιμους βαθμούς για το φετινό τίτλο. Χαρακτηριστικό του αγώνα στην  Αχαΐα είναι πως και οι τρεις οδηγοί που βρέθηκαν στο βάθρο πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε τουλάχιστον ένα σκέλος του αγώνα!

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με το νέο του Yacar Sport. Ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στο νέο του Crosscar και αν δεν αντιμετώπιζε ένα μηχανικό πρόβλημα μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Το βάθρο συμπλήρωσε ο βελτιωμένος Νίκος Θωμά από την Κύπρο με Semog Bravo Sport, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον επιλογέα ταχυτήτων στο τρίτο του πέρασμα και ενώ ηγούνταν της γενικής κατάταξης μέχρι εκείνη την στιγμή. Μετά το συμβάν έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του, ωστόσο μπόρεσε να διατηρηθεί στο βάθρο.

Ο Μιχάλης Τακιδέλλης στην επιστροφή του στο θεσμό των EKO Racing Dirt Games κατάφερε με το Yacar Sport να τερματίσει στην έκτη θέση, με τους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (Speedcar Xtrem) και Παναγιώτη Λάτση (Speedcar Xtrem) να ολοκληρώνουν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Οι «τοπικοί» Θοδωρής Μυλωνάκος και Νίκος Κούλης (Speedcar Xtrem) αντιμετώπισαν προβλήματα με το Crosscar τους και δεν πήραν κατάταξη.

Για το έπαθλο των ιδιωτών στην πρώτη θέση βρέθηκε ο DPAL, με τον Μιχάλη Δημούση να κατακτά τη δεύτερη θέση και τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο.
Το δικό τους χρώμα στην πίστα της Χαλανδρίτσας πρόσθεσαν και δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στην κατηγορία 1.401 έως 1.600 κ.εκ. ο Βασίλης Λάτσης με το Citroen Saxo VTS έδειξε πως ακόμα και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με κίνηση στους εμπρός τροχούς μπορεί να αποδειχθεί διασκεδαστικό. Στην κατηγορία 1.601 έως 2.000 κ.εκ., ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος χάρισε πλούσιο θέαμα με το Subaru Impreza 555.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem): «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μας αυτή. Καταφέραμε να κερδίσουμε στις λεπτομέρειες, καθώς ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που είναι δίπλα μου σε κάθε αγώνα».

Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport): «Είχαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα και χαίρομαι που καταφέρα να βρεθώ στο βάθρο. Ήταν αρκετά δύσκολο, γιατί με το συγκεκριμένο Crosscar τρέχω για πρώτη φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τους Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη, οι οποίοι με βοήθησαν στο στήσιμο».

Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport): «Η ημέρα ήταν καλή για εμάς σε γενικές γραμμές. Ξεκινήσαμε με το δεξί, αλλά ένα μικρό πρόβλημα με τον επιλογέα με έβγαλε εκτός ρυθμού. Παρ’ όλα αυτά ανεβήκαμε στο βάθρο και είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

Τον αγώνα διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΠΑ σε συνεργασία με το ΑΣΜΑ Πατρών. Τα EKO Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και η Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Τροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV. Ο τρίτος γύρος του EKO Racing Dirt Games θα διεξαχθεί στο Iaveris Park στις 14-15 Μαΐου.

Πηγή: zougla.gr

Related posts

Leave a Comment