Κυριαρχία του Λιβέρη στο Μάριεμπουργκ του Βελγίου

Απόλυτη ήταν η επικράτηση του νεαρού οδηγού καρτ Διονύση Λιβέρη πριν δέκα μέρες στο δεύτερο γύρο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των Κάτω Χωρών στο Μάριεμπουργκ του Βελγίου.

Μετά ένα και πλέον έτος απουσίας από τις ευρωπαϊκές πίστες, ο Έλληνας πιλότος ξεκίνησε και τις δύο μέρες από το pole position, κέρδισε εμφατικά δύο από τους τέσσερις αγώνες του διημέρου και ήρθε δεύτερος στους υπόλοιπους δύο, πετυχαίνοντας τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο.

Ο 18χρονος αντιμετώπισε με άνεση και ψυχραιμία τέσσερις διεθνείς πολυπρωταθλητές ανάμεσα σε τριάντα αντιπάλους, σε όλου του είδους τις συνθήκες. Κυριάρχησε στο στεγνό και στο μικτό οδόστρωμα και παρά την έλλειψη πείρας, κρατήθηκε καθαρά δεύτερος στη δυνατή βροχή που έπεσε την δεύτερη μέρα.

Η συμμετοχή του Λιβέρη ήταν σε προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελο καρτ Rotax που γίνεται στο τέλος του μήνα στο περίφημο Le Mans της Γαλλίας. Ο Διονύσης είχε έρθει δεύτερος εκεί το 2019.

Ο πιλότος μας τρέχει στην ανώτατη κατηγορία Kart Rotax DD2 των 35 ίππων, δύο ταχυτήτων και φρένων στους τέσσερις τροχούς, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα Daems από το Βέλγιο. Τον προπονεί ο διεθνής πρωταθλητής Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζουν η Βιοχάλκο-ΕΛΒΑΛ με τα άφλεκτα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα Los Angeles Chargers του αμερικανικού football και ο όμιλος Chipita-7Days.


Related posts

Leave a Comment