Με 44 πληρώματα στον ασφάλτινο αγώνα και 21 στο χωμάτινο θα διεξαχθεί το 54ο Ράλι ΔΕΘ

Ένα εντελώς καινούργιο Ράλι «έστησε» ο ΑΟΘ για το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Στο φετινό αγώνα, που είναι το 54ο Ράλι ΔΕΘ 2021, υπάρχουν νέες ειδικές διαδρομές, έξυπνα στημένες, έτσι ώστε να υπάρχουν θέαμα αλλά και εύκολη πρόσβαση για τους θεατές. Ο αγώνας που θα γίνει 9-10 Οκτωβρίου περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές με άσφαλτο αλλά και χώμα.

Ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος περιλαμβάνει γρήγορα αλλά και τεχνητά κομμάτια, με διαφορετικές ποιότητες χώματος. Οι διοργανωτές έχουν διαλέξει ειδικές που έχουν αρκετά «γιαμ», με πανοραμικά κομμάτια αλλά και περάσματα μέσα από χωριά.

Το σημαντικό είναι ότι οι ειδικές διαδρομές θα είναι εύκολα προσβάσιμες για τους θεατές. Θα μπορούν να φθάνουν σε διάφορα περάσματα των ειδικών διαδρομών με συμβατικά αυτοκίνητα χωρίς να τα ταλαιπωρούν σε δύσκολους χωμάτινους δρόμους. Οι ειδικές θα περνούν από τα χωριά ΩραιόκαστροΝεοχωρούδαΠεντάλοφοΜεσαίοΠετρωτόΜονόλοφο και Μελισσοχώρι. Το πολύ γρήγορο Μελισσοχώρι εκκινεί από το ομώνυμο χωριό και καταλήγει ύστερα από 12,5 χιλιόμετρα έξω από τον Μονόλοφο. Επαναλαμβάνεται τρεις φορές.

Ο Λαχανάς των 21 χιλιομέτρων είναι μια ορεινή, τεχνική και γρήγορη διαδρομή, που επαναλαμβάνεται δύο φορές. Αυτή η ειδική έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο Ράλι Σερρών και στο Ράλι Σκρα- Κιλκίς Λαχανά. Το ασφάλτινο Ράλι ΔΕΘ περιλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου, αποτελεί τον τέταρτο γύρο του και είναι πολύ πιθανό να κρίνει τους φετινούς πρωταθλητές!

Ειδικά για τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στο ασφάλτινο κομμάτι του αγώνα, ο  Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προσφέρει «πριμ» διαμονής 50 ευρώ. Για όσους πάρουν μέρος στο χωμάτινο κομμάτι του αγώνα προσφέρει 100 ευρώ, ενώ όσοι αγωνιζόμενοι πάρουν μέρος και στα δύο σκέλη θα πάρουν πριμ εκκίνησης 150 ευρώ.

Η συνέντευξη για το 54ο Ραλι ΔΕΘ δόθηκε στις  5 Οκτωβρίου στην αίθουσα Νικόλαος Γερμανός. Τη συνέντευξη προλόγισε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Τσολακίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε για την επιτυχία του αγώνα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στήριξη των χορηγών. Ειδική αναφορά για την επιτυχημένη διεξαγωγή ενός τέτοιου εγχειρήματος έκανε στο Δήμο Ωραιοκάστρου, την ΔΕΘ-Helexpo, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης δήλωσε σίγουρος για την απόλυτη επιτυχία της 54ης έκδοσης του αγώνα και αισιόδοξος ότι το Ράλι Δ.Ε.Θ. θα συνεχίσει να γεμίζει συναισθήματα συμμετέχοντες και θεατές για πολλά χρόνια ακόμα. Για τον αγώνα μίλησε και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης που ανέφερε τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου από ένα τέτοιο γεγονός Πανελλήνιας εμβέλειας. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σίμος Θεοφανίδης παρουσίασε τις λεπτομέρειες του αγώνα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τεράστιο ρίσκο που πήρε ο Όμιλος ο οποίος μετά από πολλά χρόνια, επανέφερε τους χωμάτινους αγώνες στη Βόρεια Ελλάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ταμίας της  Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κος Γεώργιος Τζίκας που δήλωσε τη στήριξη της ΟΜΑΕ στον Α.Ο.Θ. και τους αγώνες που αυτός διοργανώνει.

Οι συμμετοχές στο Ράλι ΔΕΘ που ξεκινάει το Σάββατο (9/10) και τελειώνει την Κυριακή (10/10) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι φίλοι των αγώνων που θα παρακολουθήσουν το Σάββατο το πρώτο σκέλος του αγώνα που είναι ασφάλτινο θα δουν 44 πληρώματα, ενώ την επόμενη ημέρα, στο χωμάτινο σκέλος θα δουν στις όμορφες ειδικές διαδρομές -που επέλεξε ο ΑΟΘ- 21 πληρώματα.

Τη νίκη διεκδικούν τρία πολύ δυνατά Skoda Fabia R5. Οι Σωκράτης Τσολακίδης – Γιώργος Πολυζώης, πέντε φορές νικητές του αγώνα, θα βρουν απέναντί τους, τους διεκδικητές του φετινού τίτλου Λευτέρη Αλυγιζάκη – Μιχάλη Χατζηδάκη και τους Αντώνη Σταφυλοπάτη – Χρήστο Κουζιώνη. Τις συμμετοχές της μεγάλης κατηγορίας συμπληρώνουν το Skoda Fabia S 2000 των Γιάννη και Ανδρέα Νομικού και η Lancia Delta Integrale των Θοδωρή Μικρόπουλου, γνωστότερου ως «Πορτοκάλη», και Κωνσταντίνου Ουζούνη.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος και αρκετά τετρακίνητα της κατηγορίας C2. Οι διεκδικητές του πρωταθλήματος της κατηγορίας Ν Κώστας Κόρακας – Γιώργος Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα αντιμετωπίσουν τους διεκδικητές του επάθλου Βορείου Ελλάδος Νίκο Σωτηριάδη – Θανάση Καλίγκο (Mitsubishi Lancer Evo IX), ενώ το Κύπελλο της C2 θα «κυνηγήσουν» οι Βασίλης Κανδηλιώτης – Παντελής Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer Evo VI), Αντώνης Αντωνίου – Χρήστος Σαρηγιαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VIII), «Bacci» – Κωνσταντίνος Χειράκης (Mitsubishi Lancer Evo VIII) και οι δικίνητοι Γιώργος Γεροδήμος – Σωτήρης Γρηγορίου (Opel Astra OPC).

Μεγάλες μάχες αναμένονται στη F2 με τους Τίτο Τιτάκη (Citroen DS3 R3T), Φώτη Μπρόζο – Τάσο Βογιαντζή (Citroen ZX Kit Car), Γιάννη Γαλάνη – Χρήστο Θεοφανίδη (Renault Clio RS) και Νίκο Βάτσο – Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3) να αποτελούν πολύ δυνατές συμμετοχές στην κατηγορία C3.

Τη δεύτερη συμμετοχή τους στο φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιήσουν στο Ωραιόκαστρο οι Σάββας Οροϊλίδης – Γρηγόρης Κορίνθιος (Citroen ZX Kit Car), ενώ από την Κρήτη έρχονται για να συμμετάσχουν οι Ανδρέας Μαραγκάκης – Βαγγέλης Αργυρός (Honda Civic Type R). Σε ακόμα ένα Ράλι ΔΕΘ θα τρέξουν οι Δημήτρης Παρταλιός – Ευθύμης Λακόρτε (Peugeot 206 RC), Μιλτιάδης Ανδεάδης (Honda Civic Type R) και Σταύρος Κούκας – Απόστολος Αβραμίδης (Peugeot 306).

H μάχη του αγώνα αναμένεται στην κατηγορία C5, με τέσσερα πληρώματα να διεκδικούν τη νίκη και τον τίτλο. Οι Κρητικοί Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16) θα ανταγωνιστούν τους Χρήστο Αυγερόπουλο – Στράτο Γιαβάση (Peugeot 106 S16), τους περσινούς Κυπελλούχους Θανάση Στεργιάδη – Παναγιώτη Γαζγάζη (Peugeot 106 S16) και τους ταχύτατους Κώστα Καρλιώτη – Βασίλη Ανάγνου (Citroen Saxo VTS).

Στην πιο δημοφιλή κατηγορία του αγώνα συμμετέχουν επίσης οι Θανάσης και Αλεξάνδρα Τσιτσιγιάννη (Citroen Saxo VTS), Απόστολος Βεργοζήσης – Νίκος Κομνός (Peugeot 106 S16), Γιάννης Μπίστας – Χρήστος Μπακλώρης (Peugeot 208 Rally4), Χαράλαμπος Ευθυμιάδης (Peugeot 106 S16), Γιώργος Ξενοκώστας – Χρήστος Ξενοκώστας (Toyota Starlet).

Ο Τάκης Μανωλόπουλος (Peugeot 106 S16) θα δώσει μάχη με τα χρονόμετρα απέναντι από τους Κώστα  Αναγνωστάκη – Λευτέρη Μαύρο (Suzuki Swift Sport) που συμμετέχουν ακόμα μία χρονιά στον μεγάλο αγώνα της Βορείου Ελλάδος.

Στην κατηγορία C4 που δεν βαθμολογείται συμμετέχουν επίσης οι Σταμάτης Μιχαήλ – Διανέλλος Μπαλώτης (Peugeot 106) και οι Θεόφιλος και Σωτήρης Κατσιώνης (Citroen Saxo VTS). Πολλές είναι και οι συμμετοχές στη  C6, που είναι η μικρότερη κατηγορία του αγώνα.

Μόνο για τον αγώνα του Κυπέλλου Ασφάλτου θα συμμετέχουν οι Μανώλης Κατσαρέλιας – Νίκος Ξάνθος (VW Golf Gti), Βασίλης Φυγκιώρης – Χρήστος Κίτσος (Opel Ascona B 1900) και Γρηγόρης Ρακιτζής – Θανάσης Κόκκαλης (Peugeot 206).

Όλοι οι διεκδικητές του 57ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος θα δώσουν το παρών στο Ωραιόκαστρο για τον τρίτο γύρο του θεσμού. Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει 6 αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας, με πρωταγωνιστές τους πρωτοπόρους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι και νικητών του τελευταίου Ράλι Κύπρου, Αλέξανδρου Τσουλόφτα – Στέλιου Ηλία, με το Volkswagen Polo R5.

Πίσω τους θα ξεκινήσουν οι τρεις φορές πρωταθλητές Κύπρου Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάννου με ίδιο αυτοκίνητο, που τερμάτισαν μπροστά από όλα τα ελληνικά πληρώματα στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, οι Πρωταθλητές Ελλάδας του 2019 Γιώργος Κεχαγιάς – Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 Evo) και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του WRC Trophy το 2017 Ιορδάνης Σερδερίδης – Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally 2 Evo).

Στο χώμα επιστρέφει μετά την κατάκτηση της πρώτης ελληνικής θέσης στο Ράλι Ακρόπολις του 2017 και ο Σωκράτης Τσολακίδης με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη. Πρωταθλητές Ελλάδας οδηγός και συνοδηγός, έχοντας κερδίσει το Ράλι Δ.Ε.Θ. από 5 φορές έκαστος, σμίγουν για πρώτη φορά σε αγώνα στοχεύοντας στην 6η τους νίκη!

Τις συμμετοχές της μεγάλης κατηγορίας κλείνουν οι  Θέμης Χαλκιάς- Ανδρέας Βίγκος (Ford Fiesta R5) που ταλαιπωρήθηκαν πολύ στο Ράλι Ακρόπολις αλλά τελικά κατάφεραν να τερματίσουν.

Δυνατές είναι οι συμμετοχές και στην κατηγορία Ν με τον Πρωταθλητή Κύπρου του 2019 Πέτρο Παντελή με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό και Mitsubishi Lancer Evo X να στοχεύουν στο πρωτάθλημα της κατηγορίας με αντιπάλο τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Στην κατηγορία C2 συμμετέχουν και οι Διονύσης Σπανός- Σωτήρης Γκότοβος (Subaru Impreza  Spec C), Νίκος Ντάβαρης- Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX) που δεν χάνουν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά και οι Βόρειοι Βασίλης Τάσος- Παναγιώτης Φιδανάς (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Χρήστος Κίτσος- Βασίλης Φυγκιώρης (Subaru Impreza WRX) που δεν έχασαν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Παρόντες είναι και οι διεκδικητές του πρωταθλήματος της F2, με τους περσινούς πρωταθλητές Νώντα Καρανικόλα- Γιώργο Βασιλάκη (Ford Fiesta Rally4) να αντιμετωπίζουν τους Παναγιώτη Ισμαήλο- Allan Harryman (Peugeot 208 R2) και τους Γιάννη Μποζιονέλο- Βαγγέλη Παναρίτη με το εντυπωσιακό Ford Escort RS 2000. Για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα αγωνιστεί ο “Backo” με συνοδηγό τον “Άρη Ιαβέρη” στα bucket ενός Ford Fiesta R2,

Οι έμπειροι Γιάννης Γιώτης- Χρήστος Φαρμάκης (Hyundai Accent) και Νίκος Βάτσος- Μαρία Κυρλαγκίτση (Peugeot 205 Gti) θα κάνουν αγώνα περισσότερο για να διασκεδάσουν στις χωμάτινες διαδρομές παρα για να διεκδικήσουν κάποιο έπαθλο.

Στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα, τη C6 που δυστυχώς δεν βαθμολογείται θα αγωνιστούν ο νεαρός Στράτος Κυρλαγκίτσης (Toyota Yaris)  στην “πρώτη” του στο χώμα και ο Θόδωρος Αναστασοβίτης (Toyota Starlet).

Πηγή: zougla.gr

Related posts

Leave a Comment