Νέα γκάμα Fiat Tipo με περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο όφελος για τον αγοραστή

Η νέα γκάμα του Fiat Tipo προσφέρει νέες εκδόσεις και αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού, διατηρώντας την κορυφαία αναλογία αξίας / τιμής αγοράς, που παραδοσιακά προσφέρει το μοντέλο.

 Η εμπορική επιτυχία του Fiat Tipo στηρίζεται στην παράδοση της μάρκας να προσφέρει οικογενειακά αυτοκίνητα με πλούσιο εξοπλισμό και έξυπνο σχεδιασμό σε προσιτές τιμές. Διαθέσιμο σε τρία αμαξώματα (5θυρο, Sedan και Station Wagon) και κοινό παρανομαστή τους πλούσιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, το Fiat Tipo ενισχύεται με νέες εκδόσεις και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.

Πλέον στη βάση της γκάμας του μοντέλου βρίσκεται η έκδοση Street που παρά το χαμηλό κόστος αγοράς προσφέρει εκτός από τις συνήθεις ευκολίες (A/C, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, κτλ.), επιπλέον φώτα ημέρας LED, πίσω σκούρα κρύσταλλα, αλλά και ζάντες αλουμινίου 16’’, προσφέροντας έτσι χαρακτηριστικά ενός οικογενειακού μοντέλου σε τιμή supermini.

Αντίστοιχα οι εκδόσεις Mirror και Lounge προσφέρουν ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό και κορυφαία συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος Uconnect με την οθόνη αφής HD των 7″. Στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης Lounge ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμα και στοιχεία όπως ο αυτόματος κλιματισμός, σύστημα πλοήγησης και σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος.

Τέλος, η νέα έκδοση Sport που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με το 5θυρο αμάξωμα και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, εκφράζει τη νεανική πλευρά του μοντέλου, χάρη στο επιθετικό body-kit που περιλαμβάνει νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, πλαϊνά μαρσπιε, πίσω σπόιλερ και διαχύτη, αλλά και σπορ τροχούς 17’’.

Θυμίζουμε ότι όσον αφορά στις διαστάσεις, το πεντάθυρο Fiat Tipo έχει μήκος 4,368 μ., πλάτος 1,792 μ. και ύψος 1,495 μέτρα. Η έκδοση σεντάν έχει βεβαίως μεγαλύτερο μήκος, που φθάνει τα 4,532 μ. και ελάχιστα μεγαλύτερο ύψος, στα 1,497 μέτρα. Τέλος, στην έκδοση station wagon, το μήκος φθάνει τα 4,571 μέτρα και το ύψος τα 1,514 μέτρα. Το πλάτος είναι το ίδιο σε όλες τις εκδόσεις, αλλά δεν ισχύει βέβαια το ίδιο όσον αφορά στη χωρητικότητα του πορτ-μπακάζ, που ανέρχεται σε 440 λίτρα για την πεντάθυρη έκδοση, 520 στην έκδοση σεντάν και τα 550 λίτρα στην έκδοση station wagon.

Όσο για τους κινητήρες, έχουμε τον βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων σε εκδόσεις με 95 και 120 ίππους, καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες 1,3 και 1,6 λίτρων με ισχύ επίσης 95 και 120 ίππων αντίστοιχα.

Οι επιδόσεις της βενζινοκίνητης έκδοσης με τους 95 ίππους ικανοποιούν, χωρίς να βάζουν φωτιά στο δρόμο, με μια τελική 182 χ.α.ω, ενώ για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χ.α.ω. απαιτούνται 12,4”. H αντίστοιχη έκδοση των 120 ίππων είναι σαφώς ταχύτερη με μια τελική που φθάνει τα 200 χ.α.ω. και επιτάχυνση 0-100 σε 10,1”. Σε αντίστοιχα επίπεδα βρίσκονται και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, με μόνη διαφορά στην επιτάχυνση 0-100 της έκδοσης των 120 ίππων, που είναι 1,1” ταχύτερη της βενζινοκίνητης, με 9,0”.

Η νέα γκάμα του Fiat Tipo είναι διαθέσιμη με τιμές που ξεκινούν από τις 12.990 ευρώ, με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και χρηματικό όφελος έως 910 ευρώ.

Μελέτης Φουσκαρής

Related posts

Leave a Comment