Νέο Opel Corsa – Το καλύτερο μέχρι σήμερα

Στην έκτη πλέον γενιά του, το εντελώς ανανεωμένο Opel Corsa έρχεται με αξιώσεις να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο σε μια αγορά με πολύ ισχυρούς παίκτες, όπως είναι το VW Polo, το νέο Peugeot 208 και το Renault Clio.

Το συνολικό μήκος φθάνει τα 4,060 μ., το πλάτος 1,765, το ύψος τα 1,435 μ, ενώ το μεταξόνιο είναι ελαφρά αυξημένο στα 2,538 μέτρα. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης, το οποίο όμως καταφέρνει να συνδυάζει την ευχάριστη καθημερινή οδήγηση με τεχνολογίες αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας.

Οι βενζινοκινητήρες είναι τρικύλινδροι στα 1.119 κ.εκ. με ισχύ 75, 100 και 130 ίππων, ενώ υπάρχει και ένας πετρελαιοκινητήρας 1.499 κ.εκ. με ισχύ 102 ίππων. Παράλληλα, όπως αρχίζει και γίνεται πλέον “κανόνας”, το Opel Corsa διατίθεται και ως ηλεκτρικό.

Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ για όσους το επιθυμούν υπάρχει και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με χειριστήρια αλλαγής ταχύτητας βελτιώνει την αποδοτικότητα και σας εξασφαλίζει μια ακόμα πιο ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

Παράλληλα, ο οδηγός, ανάλογα με την έκδοση έχει πολλές επιλογές και δυνατότητες να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του όπως αυτός επιθυμεί. Το σύστημα πληροφόρησης / ψυχαγωγίας, επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί την προσοχή του στον δρόμο. Ακόμη, υπάρχει διαθέσιμος ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων που ενημερώνει για την ταχύτητα, τα δεδομένα πλοήγησης και πολλά άλλα, ακριβώς μπροστά στα μάτια του οδηγού.

Οι κορυφαίοι στην κατηγορία τους προβολείς IntelliLux LED® Matrix εξασφαλίζουν άριστη ορατότητα, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς, παρέχοντας εξαιρετικό φωτισμό σε όλες τις συνθήκες. Επί πλέον, το Automatic Cruise Control δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαύσει την οδήγηση χωρίς άγχος, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας αυτόματα το αυτοκίνητο και βοηθώντας τον οδηγό να διατηρεί πάντα ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Η έκδοση Corsa GS Line διαθέτει και κουμπί “Sport”. Πατώντας το ειδικό μπουτόν, το σύστημα διεύθυνσης αποκτά πιο σπορ χαρακτηριστικά, ενεργοποιείται ειδική χαρτογράφηση των πεντάλ και βελτιώνεται ο ήχος του κινητήρα.

Η λειτουργία Διατήρησης & Επαναφοράς στη Λωρίδα Κυκλοφορίας αντιδρά ενεργά στην επικίνδυνη οδήγηση, επαναφέροντας το όχημα στη σωστή πορεία. Η Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας προειδοποιεί τον οδηγό ότι έχει αφήσει ακούσια τη λωρίδα που κινείται. Ως αποτέλεσμα, και τα δύο συστήματα τον βοηθούν να αποφύγει θανατηφόρα ατυχήματα που προκαλούνται από κόπωση ή απόσπαση προσοχής.

Η κίνηση με όπισθεν γίνεται πιο ασφαλής και πιο εύκολη, ιδίως στην πόλη και τις στενές θέσεις στάθμευσης. Χάρις στην Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας που παρέχει πανοραμική απεικόνιση 180 ° της περιοχής πίσω και γύρω από το αυτοκίνητο. Ακόμη, το παρκάρισμα γίνεται πιο εύκολο χάρις στη λειτουργία Advanced  Park Assist εντοπίζει χώρους στάθμευσης και αναλαμβάνει την κίνηση του τιμονιού, με τον οδηγό απλά να πιέζει τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 13.580€ για την βενζινοκίνητη έκδοση με τους 75 ίππους, ενώ για τον κινητήρα με τους 100 ίππους στην έκδοση Edition, που ίσως είναι και αυτή που θα ενδιαφέρει περισσότερο την αγορά, απαιτούνται μόλις 800€ παραπάνω. Οι εκδόσεις ντήζελ ξεκινούν από 15.980€.

Μελέτης Φουσκαρής

Related posts

Leave a Comment