22.7 C
Ελλάδα
27 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΑυτοκινήτου

Ξεκινάει αύριο το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος – Πίνδος 2020 με κέντρο τα Ιωάννινα

Μια ημέρα απομένει πλέον από την έναρξη του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος – Πίνδος 2020! Μετά από αρκετές δυσκολίες, ο διεθνής αγώνας -που θα διεξαχθεί στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2020- είναι έτοιμος να εκκινήσει από τα Ιωάννινα.

Οι αρνητικές συγκυρίες (αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λόγω πρώτου κύματος της πανδημίας, δυσκολία στις μετακινήσεις μεταξύ χωρών, φόβος για το εν εξελίξει δεύτερο κύμα της πανδημίας) σε συνδυασμό με τον εν γένει δύσκολο χαρακτήρα του αγώνα, δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα όπως ακριβώς τον είχαμε φανταστεί, καθώς αφενός μεν οι συμμετοχές είναι μειωμένες σε σχέση με τον Μάρτιο, αφετέρου δε η διεξαγωγή αυτού θα γίνει με περιορισμούς και ειδικά μέτρα, ακολουθώντας τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ακόμη κι έτσι όμως, τα 24 εκλεκτά πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν έναν πρωτόγνωρο αγώνα Regularity για τα Ελληνικά δεδομένα. Σημειώστε: 860 συνολικά χλμ εκ των οποίων 470 σε ειδικές διαδρομές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν ~240 κρυφές χρονομετρήσεις, με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, μέσω του δορυφορικού συστήματος χρονομέτρησης της ANUBE Motorsport.

Όσον αφορά τη διαδρομή του αγώνα, με κέντρο την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, περιλαμβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Οι διαδρομές της πρώτης μέρας (εκκίνηση Παρασκευή 11/9 στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Μαβίλη στην λίμνη των Ιωαννίνων), ξεκινούν από τα μαγευτικά αλλά και άγρια Τζουμέρκα, για να συνεχίσουν προς την Ελάτη Τρικάλων, να επιστρέψουν μέσω Καστανιάς και Χαλικίου στο Μέτσοβο, όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση ύστερα από 8 ώρες οδήγησης και να συνεχίσουν με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην καρδιά της Πίνδου, ώστε να καταλήξουν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα πάλι στα Ιωάννινα.

Η δεύτερη μέρα (εκκίνηση Σάββατο 12/9 στις 9:30 το πρωί), περιλαμβάνει διαδρομές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, (Φραγκάδες, Βωβούσα), καταλήγει για μεσημεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, και συνεχίζει μέσα από διαδρομές άγριας ομορφιάς για
να καταλήξει το απόγευμα, ύστερα από μια ανάβαση μοναδικού χαρακτήρα, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων, το πανέμορφο Πάπιγκο. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, περιλαμβάνει διαδρομές στη βορειοδυτική πλευρά του νομού, όπου αγγίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα,
περνώντας από το -πεσμένο πλέον- Θεογέφυρο, ανεβαίνοντας μέσα από τους αμπελώνες στην Ζίτσα, θα καταλήξει τελικά στο γραφικότατο Μονοδένδρι, όπου και θα είναι ο τερματισμός του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας διοργανώνεται από τον Α.Σ.Ι.Σ.Α (Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων), προσμετρά στο πρωτάθλημα της Ο.Μ.Α.Ε. για το 2020, αλλά αποτελεί και κατατακτήριο για το σχετικό έπαθλο της FIA!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα pindos.org, όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε και ζωντανά τόσο την διαδρομή των πληρωμάτων, όσο και την βαθμολογική τους κατάταξη.

Πιστεύουμε στις δυνατότητες της περιοχής για να προσφέρει έναν αγώνα με διαφορετικό χαρακτήρα και ελπίζουμε να καθιερωθεί στο πρόγραμμα των Ελληνικών αγώνων ιστορικού αυτοκινήτου. (Δελτίο τύπου)

Η αφίσα του αγώνα:


Related posts

1η Ανάβαση Δελφών 2023 – 23-24 Σεπτεμβρίου

motorplayadmin

F1: Ξεκίνησαν οι ελεύθερες δοκιμές στο Γκραν Πρι του Πορτιμάο

motorplayadmin

Η ώρα των πρωταθλητών έφτασε στον 1ο γύρο του Π.Π. Crosscar – EKO Racing Dirt Games στην Κόρινθο

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.