15.7 C
Ελλάδα
21 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΑυτοκινήτου

Πραγματοποιηθηκε στις 2-3/04 το Classic Rally «Acropolis Legends» που διοργάνωσε ο ΣΙΣΑ

Το Classic Rally “Acropolis Legends” 2022 ξεκίνησε να σχεδιάζεται πριν από 6 μήνες με μοναδικό σκοπό την αναβίωση ενός μεγάλου σε απόσταση αγώνα με προορισμό τα Μετέωρα. Οι μηχανές άρχισαν να ζεσταίνονται από την Πέμπτη με τον τεχνικό έλεγχο στο ΙΚΤΕΟ «Κόμβος» και την Παρασκευή στα γραφεία του ΣΙΣΑ. Το πρωινό του Σαββάτου 2 Απριλίου στήθηκε με λιακάδα η αψίδα της εκκίνησης στο Zonar’s στους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης και τα ιστορικά αυτοκίνητα πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους ξεκίνησαν για να «πολεμήσουν» για δύο ημέρες στα βουνά της Θεσσαλίας & της Στερεάς Ελλάδας.
Ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκαν στην Αμφίκλεια, παρουσία της δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας και μελών του δημοτικού συμβουλίου. Τα κορίτσια της ΕΚΟ ομόρφυναν την απονομή με την παρουσία τους.
Οι Γεωργοσόπουλος/Κοντοπός/VW Golf GTi απέφυγαν τα λάθη, ροκάνισαν την διαφορά και κατέκτησαν την πρώτη θέση. Δεύτεροι Γενικής Κατάταξης οι Τζιλάβης/Δημόπουλος/Peugeot 205 και τρίτοι οι Καλογεράς/Μουστάκας/Peugeot 205.
Στην κατηγορία GT – Youngtimer νίκησαν οι Μελανίτης/Πιταράκης/Ford Escort RS2000, με δεύτερους τους Ιωάννου/Τσουχλαράκη/Peugeot 106 Rallye και τρίτους τους Τσότρα/Νικολαίδη/Rover Mini Cooper.
Στην Touring Trophy νίκησαν οι Λαγάκης /Τσαλίκης/Subaru Legacy, με δεύτερους τους Τρίκαρδο/Γεωργικοπούλου/ Porsche 944 και τρίτους τους Κυρανά/Βαρβαρέσσο/Citroen DS.
Στη νεοσύστατη κατηγορία Touring Classique νικητές ήταν οι Λυμπερόπουλος/Γιαννιώτη/Mercedes 250S, με δεύτερους τους Δαρζέντα/Κολώνια/BMW1600-2 και τρίτους τους Σκυριώτη/Ντινούλη/Mercedes 200.
Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης
Ήταν ένα ράλι που πραγματικά πέρασε από τις τέσσερεις εποχές του Vivaldi, όπως είπε και μία φίλη αγωνιζόμενη. Ήλιος, συννεφιά, βροχή, χιόνι και στο τέλος πάλι ήλιος. Το Ράλι πέρασε ξανά μέσα από τα χωριά, ξεχασμένοι δρόμοι & βουνά γέμισαν με ιστορικά αυτοκίνητα, στα φαράγγια αντηλάλησαν πάλι οι εξατμίσεις και προπάντων ζωντάνεψαν μαγικές εικόνες του παρελθόντος στα Μετέωρα.
Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί τον μεγάλο χορηγό ΕΚΟ, τον Δήμο Καλαμπάκας και τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας για τη φιλοξενία, το ΙΚΤΕΟ «ΚΟΜΒΟΣ», την Regularity Master& την Anube Sport για την καταγραφή και έκδοση αποτελεσμάτων, την Ελληνική Αστυνομία, την Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Λειβαδιάς, τους 4T και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας , τις λέσχες, τις ομάδες & όλους τους αγωνιζόμενους που συμμετείχαν, καθώς και όλα τα στελέχη της οργάνωσης που μόχθησαν να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτός ο αγώνας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Γαϊτάνης

Related posts

Νικητές oι Τσουλόφτας – Ηλία στο 18ο Ράλλυ Κορίνθου, το test event για το Ακρόπολις

motorplayadmin

Το πρόγραμμα των Αγώνων Αυτοκινήτου και Karting για τον Ιούνιο 2021 από την ΟΜΑΕ

motorplayadmin

Εξαιρετικός ο 2ος αγώνας του Πανελλήνιου Πωταθλήματος Karting στην Καλαμάτα

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.