Πρωταθλητής οικονομίας το νέο Ford Transit Hybrid

Ο καλύτερος φίλος του επαγγελματία γίνεται η νέα έκδοση του Transit, η οποία μπορεί με 2,7 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης να καλύψει 100 χιλιόμετρα! 

Η Ford μας έχει ήδη δείξει το υβριδικό Transit, τώρα όμως μας δίνει μερικά επιπλέον στοιχεία. Τα νέα είναι πολύ σημαντικά αφού δείχνει ότι μπορεί να καλύψει πολύ άνετα τις ανάγκες κάθε επαγγελματία, μεγιστοποιώντας το περιθώριο κέρδους του! Οι μπαταρίες του Transit αρκούν για 56 χιλιόμετρα αυτονομίας και εκτός της οικιακής πρίζας που φορτίζει, μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια και εν κινήσει! 

Πιο συγκεκριμένα, έχει τοποθετηθεί ένας 1.000άρης τούρμπο EcoBoost κινητήρας βενζίνης ο οποίος λειτουργεί σαν γεννήτρια και «απογειώνει» την αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα, με κατανάλωση μόλις 2,7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ! Μάλιστα η Ford τονίζει ότι ο χώρος φόρτωσης του Transit έχει παραμείνει αναλλοίωτος στα 6 κυβικά μέτρα χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών και το ωφέλιμο φορτίο φτάνει στα 1.130 κιλά. 

Οι μπαταρίες συνοδεύονται από εγγύηση οκτώ ετών (ή 160.000 χλμ) και ο χρόνος φόρτισης σε παροχή 240V – 10 αμπέρ (ειδικό WallBox, δηλαδή) είναι 4,3 ώρες. Με τον φορτιστή Type-2 AC, ο χρόνος φόρτισης πέφτει στις 2,7 ώρες! Στο εσωτερικό υπάρχει και οθόνη που δείχνει την αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες και ο κινητήρας-γεννήτρια ξεχωριστά. Το μηχανικό σύνολο διατίθεται και στην επιβατική έκδοση του Transit, με τη διαφορά ότι η αυτονομία των μπαταριών είναι 53 χιλιόμετρα (από 56) και η κατανάλωση της γεννήτριας είναι στα 3,1 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ (από 2,7 λ). 

Related posts

Leave a Comment