Π.Π. Drift, 6ος Γύρος: Φαντασμαγορικός «Αγώνας Των Ιπποτών»!

Για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου έγινε στη χώρα μας αγώνας Drift μέσα σε πόλη και όχι σε οποιαδήποτε πόλη, αλλά στην πανέμορφη πόλη της Ρόδου. Είναι ένα γεγόνος που συνηθίζεται πλέον στο εξωτερικό εδώ και χρόνια και έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα. Συμμετείχαν οι καλύτεροι Drifters της χώρας μας που αποβιβάστηκαν στο πανέμορφο νησί για τον 6ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift.

Ο ΑΣΗ σε συνεργασία με τον ΣΥΜΑΡ, μετά από αρκετές δυσκολίες και επιμονή, δούλεψαν σκληρά και το αποτέλεσμα ήταν ένας μοναδικός και αγώνας που τον ευχαριστήθηκαν όλοι οι οδηγοί, αλλά και οι περίπου 2000 θεατές.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η ώρα διεξαγωγής των αγώνων που ξεκινούσαν μετά τις 17.00 και κράτησαν μέχρι τις 23.00 και τις δυο ημέρες. Υπήρχε φοβερός φωτισμός με λέιζερ και χρώματα και σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κτίρια, έκαναν την ατμόσφαιρα μοναδική! Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Τροχαίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και φυσικά της Blue Star Ferries που πάντα στηρίζει τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η διαδρομή ήταν πολύ εντυπωσιακή και συγχρόνως πολύ τεχνική, κάτι που όμως δυσκόλεψε τους οδηγούς πιο πολύ από όσο περίμεναν. Η μικρή κατηγορία Legal είχε δυνατό αγώνα, με πολλούς καλούς και νέους οδηγούς. Ο ανεβασμένος για ακόμα μια φορά Δαρζέντας οδήγησε εκπληκτικά και κέρδισε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα της Ρόδου, ενώ ο Κλωναρής αντιμετώπισε μικροπροβλήματα αλλά παρόλα αυτά ανέβηκε στην δεύτερη θέση. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Σιδέρης μετά από καλή και σταθερή οδήγηση.

Στην κατηγορία Pro, των διπλών περασμάτων, η μάχη είχε «ανάψει» από τα βαθμολογημένα περάσματα κιόλας! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μέχρι τότε Χάρκας αντιμετώπισε πρόβλημα στο σασμάν και δεν κατάφερε να μπει στην τελική οκτάδα, σε αντίθεση με τον Χαντζαρά, ο οποίος οδήγησε πολύ δυνατά, νίκησε όλους τους αντιπάλους του και πήρε την τρίτη του φετινή νίκη αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα!

Στη δεύτερη θέση του πιο ξεχωριστού αγώνα Drift που έχει γίνει μέχρι τώρα ανέβηκε η έκπληξη του αγώνα. Ο Λαμιώτης Δήμος οδήγησε τρομερά και επιθετικά χωρίς λάθη, ενώ πέρασμα με το πέρασμα συνεχώς βελτιωνόταν. Έτσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του, έφτασε μέχρι τον τελικό. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακότατος Ασλάνης, ο οποίος έκανε το καλύτερο βαθμολογημένο αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει στον τελικό. Την τετράδα έκλεισε ο πιο μικρός απ όλους, Λυμπέρης, ο οποίος ξεσήκωσε τους θεατές και έκανε το Starletaki του να «πετάει»!

Στην 5η θέση ο Λαγός, ο οποίος σίγουρα δεν έκανε αυτό που θα ήθελε αλλά παρόλα αυτά μάζεψε σημαντικούς βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Την εξάδα έκλεισε άλλος ένα πολύ δυνατός Λυμπέρης αλλά άτυχος σε αυτόν τον αγώνα, ο Μανώλης, ο οποίος είχε μια έξοδο τραυμάτισε την «γιαπωνεζουλα» του αλλά κατάφερε να την γιατρέψει και έτσι έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς. Την οκτάδα έκλεισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα ο Ζάχος από τον Πύργο και ο Μανής από την Κέρκυρα, οι οποίοι οδήγησαν και αυτοί καλά.

Μετά το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές, και πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους νικητές – οι οποίοι έφυγαν με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα επιστρέψουν στο «νησί των Ιπποτών»!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Related posts

Leave a Comment