Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Δύο πόλεις ερίζουν για την υποδοχή του

Συγκεκριμένα η πόλη της Λαμίας συμπράτουσα με το δήμο Θήβας και την υποστήριξη των δήμων Αγ. Κωνσταντίνου, Καμένων Βούρλων και Λιβαδειάς αποτελούν τον ένα πόλο που διεκδικεί ο αγώνας να διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Πριν οκτώ χρόνια αυτή η περιοχή είχε ξαναεπιλεγεί ως τόπος φιλοξενίας του Ακρόπολις.

Ο δήμος Λουτρακίου είναι ο άλλος πόλος που διεκδικεί τη φιλοξενία του Ακρόπολις. Το ρόλο αυτό τον έχει παίξει και στο παρελθόν. Από πληροφορίες που έχουμε προκύπτει ότι ο δήμος Λουτρακίου προσφέρει γη και ύδωρ προκειμένου να δελεάσει τους οργανωτές και να φιλοξενήσει εκείνος το Ακρόπολις 2021.

Έχουν ακουστεί και άλλες ιδέες για τη διεξαγωγή του Ακρόπολις, όμως δεν κέρδισαν ούτε την περιέργεια των υπευθύνων να τις δουν ως εναλλακτικές. Βάσει κυρίως υποδομών και γνώσεων η επιλογή είναι μεταξύ Λαμίας και Λουτρακίου, με την πρώτη να είναι πιο κοντά στην τελική επιλογή.

Εμείς θα επιλέγαμε το Ακρόπολις να διεξαχθεί στην Εύβοια με εκκίνηση φυσικά πάντα την Ακρόπολη. Όπως και να είναι εμείς ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΚΠ

Δήλωση του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη

Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Δήλωση του Jean Todt, προέδρου FIA

Το Ράλλυ Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση.

Related posts

Leave a Comment