Συμπεράσματα από τη συνέντευξη του Μάριου Ηλιόπουλου

Με αφορμή την συνέντευξη του Μάριου Ηλιόπουλου για την υποψηφιότητά του για την προεδρεία της Ο.Μ.Α.Ε. παραθέτουμε σημαντικά αποσπάσματά της και την άποψή μας για την κίνηση αυτή.

«…κάποιος πρέπει να βάλει το χέρι του και να βγάλει το φίδι απ’ τη τρύπα και επειδή σέ­βομαι όλες τις απόψεις ειδικά από ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά χρόνια απ’ τη ζωή τους και το είναι τους στο σπορ, είτε από τη θέση του οδηγού, του συνοδηγού ή του δη­μοσιογράφου, σας κάλεσα εδώ να συζητήσουμε, να με ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε και να σας δηλώσω ότι βάζω υποψηφιότητα για την Ομοσπονδία…». Mε αυτό το γλαφυρό πλην όμως εύστοχο τρόπο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ξεκίνησε την ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε, ανα­κοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρεία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατά τις επικείμενες εκλογές στην προσεχή Γενική Συνέλευση το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ο.Μ.Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 37 στο Μαρούσι.

Στη συνέχεια παραθέτοντας τις όποιες αντιξοότητες συνάντησε κατά τη λήψη της συγκε­κριμένης απόφασης αιτιολόγησε απόλυτα την σημαντική αυτή κίνηση. «…θέτω ως πρώ­τη προτεραιότητα να πάρω το τιμόνι σε αυτό το πλοίο που μπάζει νερά. Πρέπει να γίνουν πράγματα πρακτικά και άμεσα χωρίς πολλά και παχιά λόγια. Να μπορεί επιτέλους ο Έλλη­νας αγωνιζόμενος να μεταφέρει το αγωνιστικό του στους αγώνες. Να προσαρμοστεί η ελ­ληνική νομοθεσία στην ελληνική πραγματικότητα, σχετικά με την κατοχή και τη χρήση των αγωνιστικών αυτοκινήτων και να επιστρέψουν οι αγώνες στην κανονικότητά τους…». Ιδιαί­τερη μνεία έγινε στην προσπάθεια που θα γίνει στον τομέα της προβολής του αθλήματος σε συνάρτηση πάντα με την ποιότητα και την ασφάλεια που πρέπει να περιβάλλουν ως έννοιες κάθε κίνηση και κάθε διοργάνωση της Ομοσπονδίας.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αντιμετωπίζει την υποψηφιότητά του ως καθήκον όπως αυτό προκύπτει από τις βασικές αρχές που έχει ως άνθρωπος. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι κύριος σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ανάπτυξη, οργάνωση, διάδοση, κοινωνική-πολιτιστική προβολή και προστασία των διαφόρων μορφών μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και η εκπροσώπηση του αθλήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό σε συνάρτηση με την ανάπτυ­ξη του φίλαθλου πνεύματος, σκοπός όμως που η Ομοσπονδία έχει παρεκκλίνει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τώρα ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει δικαιωθεί καθόλου για την προσπάθειά του να στηρίξει το άθλημα, ενώ έχει γίνει και προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτής. Ως θεματοφύλακας της ομαλότητας διεξαγωγής των αγώνων θέτει εαυτόν εντός της μεγάλης προσπάθειας αλλαγής σελίδας και ανόδου των ελληνικών αγώνων. Διαβε­βαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι κατέχει απόλυτα το «know how» της επόμενης μέ­ρας, διακατέχεται από αξίες και ιδανικά, και ότι θα περιβάλλεται συνεχώς και μόνο από ανθρώπους που θα μπορούν να συμβάλλουν θετικά στους νέους στόχους και την εξυγί­ανση της Ο.Μ.Α.Ε.

Related posts

Leave a Comment