22.7 C
Ελλάδα
27 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
AutoΠαρουσιάσεις ελαφρών φορτηγών

Τα Γαλλικά Ταχυδρομεία υλοποιούν τη δέσμευση για καθαρές αστικές διανομές!

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (Volkswagen Commercial Vehicles), με τη δέουσα επισημότητα, παρέδωσε στην Chronopost τα πρώτα από 420 συνολικά e-Crafter που έχει παραγγείλει η γαλλική εταιρεία αστικών διανομών. Η τελετή έγινε στο Αννόβερο, έδρα της Volkswagen Commercial Vehicles, με την παράδοση του συνόλου των e-Crafter να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η συγκεκριμένη παραγγελία, αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Chronopost, θυγατρικής της Le Groupe La Poste, ουσιαστικά των Γαλλικών Ταχυδρομείων, για πιο «πράσινες» διανομές εντός των πόλεων, που δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς της αυστηρής νομοθεσίας για την κυκλοφορία οχημάτων στα αστικά κέντρα, που ήδη είναι σε εφαρμογή στη Γαλλία.

Η Chronopost έχει δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια για καθαρές αστικές διανομές. Από το Σεπτέμβριο του 2019 προμηθεύει τους πελάτες της σε όλο το Παρίσι χρησιμοποιώντας ένα στόλο οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με εναλλακτικά καύσιμα. Μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η υπηρεσία θα επεκταθεί σε περισσότερες από 18 πόλεις σε όλη τη Γαλλία.

Το e-Crafter αποτέλεσε την επιλογή της Chronopost μετά από εκτεταμένες δοκιμές που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα από τα κριτήρια που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της επιλογής του e-Crafter ήταν και η μεγάλη ευκολία που προσφέρει όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Το e-Crafter διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο εμπρός μέρος, που αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του e-Crafter είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του οχήματος, εξοικονομώντας χώρο με την τοποθέτηση της. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 κυβικών μέτρων (m3) και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Στην τελετή παράδοσης στο Αννόβερο, τις δύο εταιρείες εκπροσώπησαν οι κύριοι Martin Piechowski, Πρόεδρος της Chronopost και Heinz-Jürgen Löw, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Πωλήσεων και Marketing για τη Volkswagen Commercial Vehicles.

Στην Ελλάδα, η Κosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα ανακοινώσει τιμές, διαθεσιμότητα καθώς και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης νέων παραγγελιών εντός του έτους.


Related posts

Το νέο Audi Α3 Sportback στην Ελλάδα

motorplayadmin

Βίντεο προόδου κατασκευής Νότιου Τμήματος (0-32χλμ.) Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από την Κεντρική Οδό

motorplayadmin

25.000 θεατές απόλαυσαν εξαιρετικά σπάνια αυτοκίνητα στον Άλιμο στο ACCS4

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.