Το Υπουργείο Αθλητισμού έκρινε παράνομο και καθαίρεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά που εκδόθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε μία μέρα μετά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εκπίπτουν από το αξίωμά τους όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ).

Τα τελευταία χρόνια ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα έδειχνε πως δεν πάει… καλά. Η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που ασχολούνται ήξεραν τι συμβαίνει αλλά ήταν τέτοια τα… θεμέλια του τρόπου λειτουργίας, που ήταν δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Ελάχιστοι πήγαν κόντρα στο ρεύμα και όσοι το έπραξαν έμειναν στο περιθώριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Νόμοι υπήρχαν, αλλά πολλοί έκαναν τα στραβά… μάτια. Από το 2013 οπότε και αναγνωρίστηκε επίσημα η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) πολλά άλλαξαν στο χώρο, αλλά όπως αποδείχτηκε προς το χειρότερο. Τρανταχτό παράδειγμα και με την… βοήθεια της έκπτωτης διοίκησης της Ομοσπονδίας η Ελλάδα έχασε ακόμα και το Ράλι Ακρόπολις, τον εθνικό της αγώνα που γινόταν συστηματικά πάνω από 60 χρόνια, καθώς και το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, κόσμημα για τη χώρα μας στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα.

Η συνεχής παραβατικότητα της έκπτωτης διοίκησης της Ομοσπονδίας σε πολλά επίπεδα οδήγησε σε καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια. Πάρα πολλές καταγγελίες έγιναν σε πολλά Υπουργεία από την πλευρά της οδηγού αγώνων Παναγιώτας Δελλαγραμάτικα, η οποία ήθελε να τηρεί το γράμμα του νόμου και να μη μένει με σταυρωμένα χέρια.

Τελικά η νέα Κυβέρνηση, αφού έκανε τη δική της έρευνα, διαπίστωσε ότι υπήρχε πράγματι θέμα παρανομιών και έλαβε υπ’ όψη της τις εισηγήσεις των αρμοδίων Αρχών. Οι άνθρωποι του Υπουργείου διαπίστωσαν πως εξουσίαζαν όσοι είχαν διοικητικές θέσεις σε ΟΜΑΕ και αγωνιστικές λέσχες, ενώ την ίδια ώρα είχαν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να αποφασίζουν. Για παράδειγμα και να γίνει το θέμα πιο κατανοητό, είναι σαν να λέμε ότι ο πρόεδρος μιας ομάδας μπορεί να… διαιτητεύει σε αγώνες που παίζει η ομάδα του! Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο, γινόταν όμως τόσα χρόνια στους αγώνες αυτοκινήτου…

Και ενώ ήταν γνωστό ότι το Υπουργείο θα εκδώσει μία τέτοια ανακοίνωση, η έκπτωτη διοίκηση προσπάθησε να αποσιωπήσει την πραγματικότητα και να ελέγξει τις εξελίξεις. Μάλιστα… μία μέρα πριν την απόφαση έστειλε ανακοίνωση στις λέσχες – μέλη ότι προκηρύσσει εκλογές! Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο…

Η έκπτωση έγινε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 παρ.3 και 7β και του άρθρου 21 του Αθλητικού Νόμου, βάσει εμπιστευτικής έκθεσης του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους και τις Εισηγητικές Εκθέσεις των αρμοδίων τμημάτων της Γ.Γ.Α.

Η ανάρτηση της απόφασης του υπουργείου για την ΟΜΑΕ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι στο ακόλουθο link ΕΔΩ

Related posts

Leave a Comment