34.5 C
Ελλάδα
12 Ιουλίου 2024
Motorplay.gr
AutoΠαρουσιάσεις

Το Skoda ENYAQ iV εξηλεκτρίζει το Tour de France

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Πράγα, το νέο Skoda ENYAQ iV τραβάει και πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, συμμετέχοντας στο Tour de France, τον πιο φημισμένο ίσως ποδηλατικό γύρο του κόσμου. Το πρώτο όχημα της Skoda που βασίζεται στην ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στον εφετινό Γύρο της Γαλλίας. Το ENYAQ iV αποτελεί το «κινητό κέντρο ελέγχου» (ή «κόκκινο αυτοκίνητο», στην ποδηλατική διάλεκτο) για τον Christian Prudhomme, τον αλυτάρχη του Tour de France, στη διαδρομή 183 χιλιομέτρων από το Gap στο Privas. Τις επόμενες εβδομάδες, η νέα, ηλεκτρική ναυαρχίδα της Skoda θα συνοδεύσει τους ποδηλάτες σε δύο ακόμη ετάπ, τις χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές του αγώνα, εξοπλισμένη με ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένης τεχνολογίας για να εξασφαλίσει τον ομαλό συντονισμό του αγώνα.

Το κόκκινο βαμμένο ENYAQ iV διαθέτει ένα τροποποιημένο πλαίσιο για τη χρήση του στο Tour de France, καθιστώντας το ιδανικά εξοπλισμένο για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του αγώνα. Ενδεικτικά, διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, έξι κεραίες, ειδικές σειρήνες, ψυγείο και ένα τελευταίας τεχνολογίας κέντρο επικοινωνίας και εντολών στο πίσω μέρος. Αυτός ο εξοπλισμός επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών από και προς το όχημα και ο αλυτάρχης του αγώνα είναι σε θέση από εδώ να δώσει οδηγίες και να οργανώσει την – συχνά πολύ πυκνή – κυκλοφορία των ποδηλατών. Θα διατηρήσει επίσης την επαφή με τους αγωνοδίκες και άλλα οχήματα του Tour de France και θα ανταλλάξει πληροφορίες μαζί τους σχετικά με την κατάσταση του αγώνα. Επιπλέον, το αμάξωμα του οχήματος φιλοξενεί τα logos των διαφόρων εταιρειών που υποστηρίζουν τον αγώνα. Αυτό το video δείχνει πώς μετατράπηκε το ENYAQ iV για το Tour de France. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμες στο WeLoveCycling.com, τον ειδικό ιστότοπο της Skoda για την ποδηλασία.

Εκτός από την ειδική 183 χιλιομέτρων από το Gap στο Privas, η νέα ναυαρχίδα της σειράς μοντέλων της Skoda θα συνοδεύσει επίσης τους ποδηλάτες στην ατομική χρονομετρημένη διαδρομή από το Lure έως το La Planche des Belles και την τελικό ετάπ των 122 χιλιομέτρων. Η διαδρομή μεταφέρει τους συμμετέχοντες από το Mantes-la-Jolie στο Παρίσι, όπου θα φτάσουν στον τερματισμό στην Avenue des Champs-Élysées μετά την ολοκλήρωση 21 ειδικών και συνολικά 3.470 χιλιομέτρων.

Το ENYAQ iV αποτελεί μέρος ενός στόλου περίπου 250 οχημάτων που παρέχει η Skoda στους οργανωτές του Tour de France, στη 17η χρονιά της μάρκας ως επίσημου κύριου συνεργάτη του αγώνα. Στον εφετινό αγώνα, η Skoda δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της αειφορίας και της ηλεκτρικής κινητικότητας: 30 οχήματα από τον στόλο είναι μοντέλα Skoda iV με plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα ή πλήρως ηλεκτρικά. Δεδομένου ότι τα οχήματα αυτά συμβολίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα, όπως εξάλλου και το ποδήλατο, το Tour de France προσφέρει μία τέλεια πλατφόρμα επικοινωνίας στη Skoda, προκειμένου να παρουσιάσει τόσο την προηγμένη τεχνολογία της στην ηλεκτροκίνηση όσο και τη φιλοσοφία της ως μάρκα, για την αειφορία και τη βιώσιμη αυτοκίνηση, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Με αφορμή το εφετινό Tour de France και τον ενεργό ρόλο του ολοκαίνουργιου ENYAQ iV, η Skoda ξεκινά μία εκστρατεία 360 μοιρών με τίτλο «η μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο: οι ποδηλάτες», η οποία εκφράζει το πάθος της μάρκας για την ποδηλασία και τονίζει το ομαδικό πνεύμα που ενοποιεί την παγκόσμια κοινότητα ποδηλασίας. Η δραστηριότητα της SKODA στην ποδηλασία παρουσιάζεται τόσο στον ιστότοπο της εταιρείας WeLoveCycling.com όσο και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο.

Εκτός της ενεργού συμμετοχής της στο Tour de France, η Skoda υποστηρίζει επίσης το Tour of Spain («La Vuelta»), τον ποδηλατικό γύρο της Ισπανίας και άλλους διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Υποστηρίζει επίσης πολλές εθνικές και διεθνείς δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις. Τα ποδήλατα και τα αξεσουάρ ποδηλάτων αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της εκτεταμένης σειράς αξεσουάρ της Skoda για όλα τα μοντέλα της.

Related posts

H τέχνη του καμουφλάζ στα πρωτότυπα δοκιμών της SKODA

motorplayadmin

OPEL CORSA GSi 150 PS – Καυτό Hatchback

motorplayadmin

Νέα Ferrari 812 VS με 830 ίππους στις 9.500 σ.α.λ.!

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.