Υπέροχες ιστορικές F1 στο Μονακό αλλά με δραματικό τέλος!

Ο πρώην οδηγός της Ferrari, Γάλλος Jean Alesi, οδήγησε στο ιστορικό Grand Prix του Μονακό την πανέμορφη Ferrari 312 B3 1974 του Niki Lauda.

O νικητής του GP του Καναδά 1995 είχε την τιμητική του στo Μονακό, μετά από πολύ καιρό, όπου ήρθε να τον παρακολουθήσει και να απολαύσει την ατμόσφαιρα και ο τοπικός ήρωας και σημερινός οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, που τελικά δεν κατάφερε να τρέξει στο GP του Μονακό 2021

Ο αγώνας του Jean Alesi στην ιστορική κατηγορία ήταν συναρπαστικός, μαζί και με άλλα καταπληκτικά μονοθέσια μιας άλλης εποχής. Παρά το ότι θεωρείται ουσιαστικά αγώνας επίδειξης, οι οδηγοί έδωσαν με το παραπάνω τον εαυτό τους, παίρνοντας μεγάλα ρίσκα από την εκκίνηση μέχρι και την σημαία.

Μία σημαία που ο Alesi δεν είδε τελικά, αφού σε μεγάλη μάχη που είχε με τον Γερμανό Marco Werner που οδηγούσε μία Lotus 77 και ήταν κάτοχος της pole position, είχαν επαφή, και η Ferrari κατέληξε στον τοίχο της ευθείας. Ο Werner φέρεται να δήλωσε ότι έχασε την εκκίνηση λόγω του συμπλέκτη του και βρέθηκε δεύτερος, οπότε ακολουθούσε τον Alesi, περιμένοντας ένα λάθος. Ο Alesi  φέρεται να δήλωσε ότι οι αλλαγές ταχυτήτων του, ήταν ουσιαστικά πιο αργές και έτσι ο Werner ήξερε, σε έναν αγώνα που θεωρείται αγώνας επίδειξης, ότι η έξοδος του προς την ευθεία θα ήταν κάθε φορά λίγο πιο αργή. O Γερμανός θεωρεί ότι ο Alesi έχασε μία ταχύτητα και για αυτό το λόγο έπεσε πάνω του και τον έστειλε στον τοίχο.

“Δεν θα το έκανα ποτέ επίτηδες, ειδικά σε έναν τέτοιο αγώνα, θα ήμουν ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση πίσω από τον Γάλλο οδηγό. Λατρεύω και σέβομαι αυτά τα ιστορικά αυτοκίνητα και αυτούς τους αγώνες” κατέληξε ο Werner. Τελικά ο Werner έλαβε ποινή, που τον έριξε στην τρίτη θέση.

Κωνσταντίνος Αγραφιώτης

Related posts

Leave a Comment