1η θέση για τον Μπότας στην Ιαπωνία και πρωταθλήτρια 2019 η Mercedes

Με την 1η  θέση του Μπότας και την 3η του Χάμιλτον, η Mercedes εξασφάλισε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα κατασκευαστών 2019. Ο Φέτελ έσωσε το γόητρο της Ferrari, αφού άντεξε στην πίεση του Χάμιλτον και τερμάτισε 2ος.

Ένα στιγμιαίο λάθος του Φέτελ στην εκκίνηση του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Μπότας να πεταχτεί μπροστά και να στρίψει πρώτος. Το λάθος του Φέτελ στην εκκίνηση, αξιολογήθηκε από τους κριτές και ο Γερμανός δεν τιμωρήθηκε. Ο πρώτος γύρος χαρακτηρίστηκε από την επαφή Λεκλέρ – Φερστάπεν, με το Μονεγάσκο να τραυματίζει την εμπρός αεροτομή του και τον Φερστάπεν να βγαίνει στα χώματα και να πληγώνει το μονοθέσιό του σε τέτοιο βαθμό που τελικά αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη. Η επαφή των δύο θα αξιολογηθεί τώρα, αφού τελείωσε ο αγώνας.

Στη συνέχεια είχαμε αρκετά πιτ στοπς από όλους, όχι όμως άλλα δράματα. Ο Μπότας κατάφερε μετά τις αναγκαστικές αλλαγές ελαστικών του Χάμιλτον να βρεθεί στην πρώτη θέση και με πολύ καλή διαχείριση να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Ο Χάμιλτον δεν ήταν ευχαριστημένος στο τέλος του αγώνα καθώς είχε βλέψεις για νίκη αλλά δεν κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση ελαστικών και ο ίδιος δίχως να το πει δημόσια το χρέωσε στην ομάδα. Πάντως ο Βρετανός πίεσε ασφυκτικά στους τελευταίους γύρους τον Φέτελ, όμως ο Γερμανός άντεξε κάνοντας έξυπνα άμυνα και τερμάτισε τελικά δεύτερος, αφήνοντας τον Χάμιλτον τρίτο.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Άλμπον που σε κάθε αγώνα βελτιώνεται και 5ος ο Κάρλος Σάινθ που έδωσε μαθήματα σταθερότητας με την McLaren του. Ο Λεκλέρ προσπάθησε πολύ, πέρασε μια ντουζίνα μονοθέσια, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρο και να πάρει τον βαθμό που θα θα φρένάρε για έναν αγώνα την μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών και έτσι τερμάτισε 6ος. Στην 7η θέση ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έσωσε τα προσχήματα για την Renault που σε συνδυασμό με την 9η θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ, πρέπει να είναι ευχαριστημένη. Ακολούθησε 8ος ο Πιερ Γκασλί που δείχνει το καλό του επίπεδο φέρνοντας αποτελέσματα για την Toro Rosso. Τέλος στη 10 θέση βρέθηκε ο Λανς Στρολ που αποδεικνύει πως δεν είναι απλώς ο γιος του δισεκατομμυριούχου μπαμπά του.

Related posts

Leave a Comment