26.3 C
Ελλάδα
13 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
ΑγώνεςΑυτοκινήτου

18η Ανάβαση Κύμης – Περιληπτική ματιά του αγώνα

Έγινε θεσμός αλλά υπάρχουν ενστάσεις από μερίδα τοπικών παραγόντων.

Η ανάβαση Κύμης τα είχε όλα: o Σολδάτος κερδίζει τη γενική, o Ηλιόπουλος υποχωρεί, o Ευθυμίου κόντεψε να κάνει τη ζημιά. Ο Ρεμεντζής βγήκε και τούμπαρε άσχημα, τα roll bar των Fabia κρίνονται ευάλωτα. Οι μπαριέρες αποδείχθηκαν κοντές και ανίκανες να παίζουν το ρόλο τους.

Υπερβολικά τα μέτρα και ανέφικτη η πρόσβαση στα ανατολικά καταστήματα – ξενοδοχεία της παραλιακής Κύμης, θα επανέλθουμε. Οι τοπικοί άρχοντες δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την οργάνωση όπως είπε ο κύριος Θεοδώρου. Ο δυνατός αέρας πήρε δύο τέντες στη θάλασσα.

Στη γενική της Α πρώτος ο Μιχάλης Ευθυμίου, δεύτερος ο Σάκης Λιώρης, τρίτος δεν υπήρχε. Στην Α6 και Α7 ο Βασίλης Μπατζάνος ήταν ένα οδηγικό ποίημα και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πρώτο Α7 ο Σπύρος Μαυροειδάκος, ο Σταμάτης Παντιέρας πρώτος στην Α5 και με καλό χρόνο.

Στην ομάδα Ν πρώτος και καλύτερος ο Μηνάς Μπενής που έχει βάλει πλώρη για το πρωτάθλημα εφόσον συνεχίσει. Για ελάχιστα εκατοστά δεύτερος ο Γιάννης Ποτουρίδης, ενώ τρίτος ο Γιώργος Κωσταντακόπουλος, ο οποίος παρουσιάζει σαφή εξέλιξη με την τεχνική υποστήριξη του Κύρκου. Στη Ν2 ο Βίκτωρας Ρέκκας είναι σε άλλο αγώνα και κατατροπώνει όλους σε Ν2 και Ν3.

Στην ομάδα Ε ο Γιώργος Κουρνιάτης με δανεικό αυτοκίνητο από τον πατέρα του καθαρίζει όλη την Ε αφήνοντας πίσω του τον επανακάμψαντα μετά από πολύ καιρό Θανάση Μπίμπικα. Ο Δημήτρης Τσούργιαννης Ε10 άφησε πίσω του πολλούς μνηστήρες για την Α11 αλλά και Α10.

Στη Formula Saloon είπαμε Παναγιώτης Σολδάτος με πρώτο χρόνο ημέρας. Δεύτερος ο Μάριος Ηλιόπουλος που μετακινείται με ελικόπτερο όπως είδαμε. Τρίτος ο Πασχάλης  Χατζημάρκος. Θετική και σημαντική παρουσία είχε ο Κανέλος από την Καλαμάτα.

Στο ενιαίο ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και στους δύο αγώνες πήρε την πρωτιά. Σε αυτές τις νίκες του τον καμάρωσε και η μητέρα του Κωνσταντίνα. Η δεύτερη θέση είχε και αυτή τον κατέχοντά της Μιχάλη Δουλτσίνο που κόντεψε να κατατροπώσει το Χαραλαμπόπουλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Τρίτος στον 1ο αγώνα ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, ενώ στο δεύτερο έβδομος. Ο τρίτος του Β’ αγώνα ήταν ο Στάθης Κουκέας. Ο άτυχος της ημέρας με την τούμπα του ο Δημήτρης Ρεμεντζής.

Στα ιστορικά κέρδισε ο Λεωνίδας Τσαγγαράς, δεύτερος ο Γιάννης Κάτσικας και τρίτος ο Γιώργος Μαγγίνας σύμφωνα με την κατάταξη και όχι τη δυναμικότητα των αυτοκινήτων.

Τα μέτρα περί κορωνοϊού εφαρμόστηκαν ικανοποιητικά αν και στο βουνό δεν χρειάζονταν.

Το Σάββατο στα επίσημα χρονομετρημένα εμφανίστηκε και ο κύριος Λευτέρης Aυγενάκης καλεσμένος εικάζουμε του Ηλιόπουλου. Πήγε στο PICK Πάτρας, ήρθε στην Κύμη, λεφτά για το σπορ θα δώσει;

Κάτι που στενοχώρησε, αλλά και ζημίωσε τοπικούς επιχειρηματίες ήταν τα μέτρα που εφάρμοσε το Λιμεναρχείο, το οποίο απαγόρευε το Σάββατο και την Κυριακή να περάσουν υπό όρους οι επισκέπτες και πελάτες των ανατολικών καταστημάτων κλείνοντας τον 17 μέτρων κεντρικό δρόμο της παραλίας, γιατί έχει αγώνα. Και επειδή έχει αγώνα, δε μπορεί να περάσει ακόμα και το αναπηρικό όχημα και να πάει στην ανατολική παραλία… δεν κατάλαβα. Ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι οργανωτές και εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Το θέμα έχει και  νομικό έρεισμα μας βεβαίωσε έγκριτος νομικός και παράγοντας της δικαιοσύνης.

Το είπε και ο Δημήτρης Χιωτίδης πως οι παράνομες δοκιμές έδωσαν και πήραν όχι μόνο τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου πριν τον αγώνα, αλλά και δυο – τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα. Υπάρχει κανονισμός για τις παράνομες δοκιμές ή καταργήθηκε; Ενημερώστε με παρακαλώ.

Είχαμε και μια άτυπη συνάντηση με τον κύριο Κουτσίκο πρόεδρο της ΕΠΑ μέχρι πρόσφατα. Εγώ τον σέβομαι και τον εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο, αγωνιζόμενο και παράγοντα. Του εύχομαι μάλιστα και πρόεδρος της ΟΜΑΕ να γίνει και τον προτείνουμε χωρίς περιστροφές. Η αντιμετώπιση όμως της ΕΠΑ ήταν απαράδεκτη στο πρόσωπό μου. Όταν εγώ αντιλαμβάνομαι ότι οι φήμες οργιάζουν περί επικείμενου αποκλεισμού μου από τους αγωνιστικούς χώρους. Ζητώ να ενημερωθώ πως προκύπτουν οι φήμες εγγράφως και αντί αυτού με καλούν σε απολογία. Δεν τους έκανα δεκτό το αίτημα, γιατί προσβολές δε δέχομαι από κανέναν. Δέχομαι όμως να αποζημιωθώ για τη συκοφαντική δυσφήμιση που υπέστην και τα χρήματα να τα δώσω στο χωριό SOS.

Κώστας Πουλιάσης


Related posts

Eπέστρεψε στη… θέση του ο Χάμιλτον στην Ισπανία

motorplayadmin

Thanks to

motorplayadmin

Το WRC ανάβει τις μηχανές για το 2020!

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.