25.000 θεατές απόλαυσαν εξαιρετικά σπάνια αυτοκίνητα στον Άλιμο στο ACCS4

Μόνο «θριαμβευτική» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιτυχία του 4ου Alimos Classic Car Sunday, καθώς πάνω από 25.000 θεατές περπάτησαν τον παραλιακό πεζόδρομο, θαυμάζοντας, φωτογραφίζοντας, χορεύοντας, διασκεδάζοντας.

«Θα έπρεπε να έχουμε ταλέντο ποιητή για να περιγράψουμε αυτό το όργιο χρωμάτων και μουσικής, σε μια Κυριακή γιορτής με σημαντικό πολιτιστικό πρόσημο» δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος καλωσόρισε μόνιμους πια, αλλά και νέους ιδιοκτήτες κλασικών στον παραλιακό πεζόδρομο, που είχε πολλές εκπλήξεις. «Με τη συνεργασία των μεγάλων και των μικρότερων Λεσχών και των μελών τους, αλλά και με ισχυρή παρουσία ιδιωτών που έχουν πολύτιμα τετράτροχα, συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 αυτοκίνητα που ήταν στη διάθεση των επισκεπτών έμεινε για πολλές ώρες.

Από πολύ νωρίς το πρωί ο Νίκος Μαστοράκης επέβλεπε την παραδειγματική ταξιθέτηση, με τη βοήθεια έμπειρων συνεργατών από τις συνεργαζόμενες Λέσχες, έτσι που όταν ο πεζόδρομος πλημμύρισε από πολύχρωμο πλήθος, οι επισκέπτες ήξεραν πού και τι θα βρουν.

Ο δημιουργός του ACCS είπε: «Το ACCS έγινε θεσμός και η πρόκληση είναι κάθε χρόνο να προσθέτουμε νέα και δελεαστικά στοιχεία, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους θεατές. Είχαμε φέτος μια συγκλονιστική ποικιλία, που μας έκανε να κατανοήσουμε τον πλούτο της χώρας με 18.000 κλασικά. Την προσοχή των επισκεπτών μας τράβηξαν πρώτα τα στρατιωτικά οχήματα και λίγο πιο πάνω, το νέο Porsche Park, ένα τεράστιο κομμάτι με καταπράσινο γρασίδι, που εγκαινιάστηκε με ιστορικά αυτοκίνητα και πανάκριβα μελλοντικά κλασικά (Porsche, Ferrari, Lamborghini) του Πάρη Ηλιάδη. Θαυμασμός για τα πανάκριβα μεγαθήρια, στοργή και συμπάθεια για τα μικρά και ”ταπεινά”. Ήταν όμως πολλοί και εκείνοι που σταμάτησαν πλάι στο κλασικό Volkswagen Bulli και το ηλεκτρικό του αδερφάκι ID Buzz (εγκαινιάζοντας το κομμάτι Future Classics), εκεί που η ΔΕΗ blue είχε εγκαταστήσει τον εντυπωσιακό φορτιστή της, συνδέοντας άψογα το παρελθόν με το ακαταμάχητο παρόν της ηλεκτροκίνησης, που θα είναι σίγουρα και μέλλον».

Έκλεψαν καρδιές τα τεράστια αμερικάνικα, οι ατελείωτες λιμουζίνες Cadillac, ένα… αμερικάνικο περιπολικό, η κόκκινη Ferrari F430 Spider, ο θρυλικός Kitt (δημοφιλής στις προηγούμενες γενιές, αλλά και αγαπημένος των παιδιών τους), όμως γοητευτική χρωματική παλέτα αποτέλεσαν τα συντεταγμένα και γλυκύτατα Fiat 500 στην Cadillac Avenue του πεζόδρομου όσο και τα αμφιθεατρικά παρατεταγμένα σεντάν στο Los Alimos θέατρο!

Η μουσική ήταν νον-στοπ και κάλυπτε πολλές δεκαετίες αναμνήσεων, ενώ ουρές σχηματίζονταν μπροστά στα τροχοφόρα παγωτατζίδικα.

«Το αποτύπωμα επιτυχίας της εκδήλωσης», σχολιάζει ο δήμαρχος Αλίμου, «ήταν πως ακόμη και μία ώρα μετά τη λήξη της εκατοντάδες επισκέπτες εξακολουθούσαν να έρχονται! Μας έκανε να σκεφτούμε πως τόσος κόπος και τέτοια αποδοχή απαιτούν το ACCS να γίνει διήμερο, ίσως και τριήμερο!»

Οι οδηγοί χειροκροτήθηκαν θερμά κι έφυγαν βαρυφορτωμένοι με δώρα, ενώ οι θεατές αποχώρησαν με εντυπώσεις και ενθουσιασμό.


Related posts

Leave a Comment