14.4 C
Ελλάδα
26 Φεβρουαρίου 2024
Motorplay.gr
Αθήνα

6 σύντομες συμβουλές για να πετύχετε μια πραγματικά φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Μερικές φορές τα έξτρα στην ασφάλεια αυτοκινήτου έχουν νόημα. Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων ή που έχουν πιο ακριβά αυτοκίνητα πληρώνουν περισσότερα, για παράδειγμα. Αλλά δεν είναι καν οι μόνοι λόγοι που οι ασφαλιστές αυξάνουν την τιμή στην ασφάλειά σας.

Οι ασφαλιστές σήμερα έχουν πάει τόσο μακριά που έχουν βρει ότι οι χειρουργοί συνήθως έχουν περισσότερα ατυχήματα για τα οποία φταίνε από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ενώ οι κοινωνικοί υπάλληλοι τα λιγότερα.

Ξέρουν ότι οι Παρθένοι ήταν οι χειρότεροι στα ατυχήματα του περασμένου έτους, αλλά οι Ιχθείς είχαν τις περισσότερες καταδίκες.

Αυτό σημαίνει ότι θα σας πριμοδότησουν με βάση την ηλικία, το φύλο, το επάγγελμα, τον ταχυδρομικό κώδικα καθώς και το που παρκάρετε και τι οδηγείτε.

Αλλά δεν χρειάζεται να έχουν πάντα οι ασφαλιστές αυτό που θέλουν- βρήκαμε έξι τρόπους για να πάρετε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, τους οποίους πραγματικά θα ήθελαν να μην ξέρατε.

1. Χρησιμοποιήστε τον σωστό τίτλο εργασίας

Εάν περιγράφατε τον εαυτό σας ως «σεφ» κατά τη συμπλήρωση της αίτησης της ασφάλειας του αυτοκινήτου σας η μέση τιμή της θα είναι 98€ υψηλότερη από ό,τι αν γράφατε «προσωπικό κουζίνας» σύμφωνα με όσα βρήκε η ιστοσελίδα σύγκρισης GoCompare.com – και δεν είναι μόνο οι μάγειρες που έχουν αυτό το πρόβλημα.

Οι «Δάσκαλοι Μουσικής» πληρώνουν 86€ περισσότερο από τους «δασκάλους», οι «διευθυντές γραφείου» πληρώνουν περισσότερα από ότι οι «διαχειριστές γραφείου», και οι «εργάτες» πληρώνουν περισσότερα από ότι οι «οικοδόμοι» που – με τη σειρά τους- πληρώνουν περισσότερα από ότι οι «κτίστες».

Βασικά, εάν η εργασία σας ταιριάζει σε περισσότερες από μία κατηγορίες, ελέγξτε τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου για όλες αυτές πριν από την αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς το επάγγελμά σας επηρεάζει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, ελέγξτε τον οδηγό GoCompare. Και αν είστε γονέας πλήρους απασχόλησης ή συνταξιούχος βεβαιωθείτε απολύτως ότι έχετε τσεκάρει αυτό το κουτί και όχι το «άνεργος» – θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει σχεδόν 300€.

2. Προσθέστε έναν άλλο πιο έμπειρο οδηγό στην πολιτική

Είναι έγκλημα να πει κάποιος που δεν είναι ο κύριος οδηγός ενός αυτοκινήτου ότι είναι, αλλά το να προσθέσετε έναν δεύτερο οδηγό είναι απολύτως νόμιμο – και κυρίως, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πάρτε την άδειά του πρώτα, και στη συνέχεια, προσθέστε ένα έμπειρο οδηγό με μία καθαρή άδεια οδήγησης και αξιοπρεπές ιστορικό στην ασφάλισή σας.

3. Ποτέ μην το αφήνετε μέχρι την τελευταία στιγμή

Η έρευνα και η εναλλαγή ασφάλειας αυτοκινήτου τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία ανανέωσης, αντί για εκείνη την ημέρα, σας εξοικονομεί κατά μέσο όρο 280€, όπως βρήκε η ιστοσελίδα σύγκρισης Comparethemarket– με ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση για τους νεότερους οδηγούς.

Α, και να είστε απολύτως βέβαιοι ότι συγκρίνετε και αλλάζετε- στοιχεία από το Moneysupermarket.com δείχνουν ότι σχεδόν 6 εκατομμύρια οδηγοί απλά δέχονται την αυτόματη ανανέωση της ασφάλειάς τους – και τους κοστίζει 113€ το χρόνο.

4. Πάρτε κάποια μετρητά πίσω

Οι ιστοσελίδες σύγκρισης βγάζουν χρήματα, γιατί όταν αλλάζετε προϊόντα με αυτές, παίρνουν μια αμοιβή παραπομπής από τον ασφαλιστή. Αλλά εάν είστε έξυπνοι, μπορείτε να πάρετε εσείς αυτά τα χρήματα σας.

Το Topcashback προσφέρει μέχρι και 110,25€ επιστροφή μετρητών όταν αλλάζετε μέσα από αυτό. Αφού έχετε συγκρίνει τις τιμές και έχετε βρει ποια συμφωνία είναι η φθηνότερη, πηγαίνετε σε ένα από αυτά και δείτε αν μπορείτε να πάρετε μια ακόμη καλύτερη συμφωνία εάν αλλάξετε μέσω του site επιστροφής μετρητών.

5. Πληρώστε μπροστά

Ξέρατε ότι πολλοί ασφαλιστές χρεώνουν τόκους για τις πληρωμές σας εάν μοιράσετε το κόστος στη διάρκεια του έτους; Λοιπόν, το κάνουν. Κατά μέσο όρο 62€ περισσότερα όπως βρήκε το Moneysupermarket. Έτσι, αν είναι δυνατόν, πληρώστε τα όλα μπροστά.

6. Κόψτε τα extras σας και ενισχύστε την περίσσεια σας

Τι περιλαμβάνεται στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας; Κάλυψη σπασίματος; Κάλυψη παρμπρίζ; Κλοπή από το αυτοκίνητο; Οδήγηση στο εξωτερικό; Προσωπικά ατυχήματα; Ένα επιβατικό αυτοκίνητο; Κάθε extra αυξάνει την πριμοδότηση. Ακόμα χειρότερα, πολλά από αυτά μπορεί να καλύπτονται ήδη κάτι όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση σας, η AA συνδρομή σας, η ασφάλεια σπιτιού ή ακόμα και ο τραπεζικός σας λογαριασμός.

Διπλοτσεκάρετε ότι δεν πληρώνετε διπλά και στη συνέχεια σκεφτείτε εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτά τα extras. Ω, και θα πρέπει να ελέγξετε πόση περίσσεια υπάρχει στην πολιτική σας. Αυτό είναι το πόσο θα πρέπει να πληρώσει οι ίδιοι όταν κάνετε μια αξίωση.

Όσο χαμηλότερη είναι η περίσσεια τόσο υψηλότερη είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου, οπότε σκεφτείτε πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσετε σε περίπτωση ατυχήματος και ορίστε την περίσσεια σας σε αυτό το ποσό- ακόμα και 50€ μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Και φυσικά…

Όλα τα παραπάνω θα μειώσουν την τιμή της ασφάλειάς σας, αλλά για να πληρώσετε λιγότερα βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκρίνει και τους παρόχους ασφαλειών αυτοκινήτου. Μόνο έτσι θα ξέρετε ότι έχετε πετύχει μια πραγματικά φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου.

http://www.eco-motors-drives.eu/simvoules-fthini-asfaleia-autokinitou/

Related posts

Επιτέλους απεγκλωβίζονται 150.000 νέοι υποψήφιοι οδηγοί – Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους κύριε Κώστα Καραμανλή;

motorplayadmin

Special Car: Κυκλοφόρησε στα περίπτερα της Αττικής το 2ο τεύχος του περιοδικού!

motorplayadmin

Συνεδρίαση για το σχεδιασμό του Ράλλυ Ακρόπολις 2021

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.