70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις – Ζήστε από κοντά τη μαγεία του WRC

Λίγες εμπειρίες μπορούν να συγκριθούν με εκείνην της παρακολούθησης από κοντά μίας ειδικής διαδρομής WRC. Και το Ράλλυ Ακρόπολις, όντας ένας από τους πιο φημισμένους αγώνες παγκοσμίως, προσφέρει άφθονες τέτοιες ευκαιρίες.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 δίνει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να ζήσουν από κοντά την μαγεία του WRC. Πάντα, όμως, με ασφάλεια.

Στο site της διοργάνωσης, www.acropolisrally.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικούς χάρτες καθώς και οδηγίες για την πρόσβαση των θεατών προς κάθε ειδική διαδρομή. Η δουλειά που έχει γίνει από τους διοργανωτές είναι εξαιρετική και εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες τους θα μπορέσετε να απολαύσετε με ασφάλεια τον εθνικό μας αγώνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα, του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 έχει ξεκινήσει. Από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα θα αποτελεί το επίκεντρο του αγωνιστικού κόσμου.

Η διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 για τα 72 πληρώματα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολις, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών εδώ και 17 χρόνια, περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές.

Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα των ειδικών διαδρομών που θα διανύσουν τα πληρώματα, είναι 308 km στα σκληρά χώματα ιστορικών ειδικών διαδρομών, όπως είναι η θρυλικές «Ταρζάν», «Καρούτες» και «Ελευθεροχώρι».

Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Πλατεία Νερού, την Πέμπτη στις 7 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίζει με τις ειδικές διαδρομές “Λουτράκι” και “Πίσια” την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και θα καταλήξουν στη Λαμία. Όλες αυτές τις ημέρες, λοιπόν, που το Ράλλυ Ακρόπολις θα ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στα ελληνικά εδάφη.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Την παράσταση κλέβει ασφαλώς η υπερειδική στην Πλατεία Νερού. Στην EKO Super Special Stage έχουν τοποθετηθεί δύο κερκίδες συνολικής χωρητικότητας 6.300 θέσεων. Η τιμή του εισιτηρίου είναι ενιαία στα 70 ευρώ και για άτομα με αμαξίδια στα 50 ευρώ.

Για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν τα περάσματα των αγωνιζομένων στην υπόλοιπη διαδρομή, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε διάφορα σημεία. Υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Πιο εύκολη φαντάζει η παρακολούθηση των τριών πρώτων ειδικών της ημέρας σε «Λουτράκι» (διπλή) και «Πίσια», λόγω της μεταξύ τους εγγύτητας. Επιπλέον, θα πάρετε μία καλή γεύση από την πρώτη πλήρη ημέρα δράσης του αγώνα.

Η μόνη πρόκληση είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε αρκετά νωρίς καθώς το πρώτο πέρασμα στο Λουτράκι ξεκινάει στις 08:23. Μία ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση από τα «Πίσια» ενώ στις 12:19 ξεκινάει το δεύτερο πέρασμα από το «Λουτράκι».

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Καθώς κατά την τρίτη ημέρα του αγώνα τα πληρώματα θα διανύσουν και τη μεγαλύτερη απόσταση, αξίζει να αφιερώσετε ολόκληρο το Σάββατό σας στις ειδικές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Άλλωστε η διάρθρωση είναι βολική από πολλές απόψεις καθώς θα υπάρξουν διπλά περάσματα (πρωινό και απογευματινό) από τρεις κλασσικές ειδικές του αγώνα.

Μπορείτε να επιλέξετε μία εκ των «Παύλιανη» (07:08 και 14:08), «Καρούτες» (08:41 και 15:41) και «Ελευθεροχώρι» (11:05 και 18:05) και να παραμείνετε εκεί μέχρι και το δεύτερο πέρασμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθείτε την πορεία των αγωνιστικών από ειδική σε ειδική καθώς αυτές δεν απέχουν πάρα πολύ μεταξύ τους.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

Η θρυλική «Ταρζάν» δεσπόζει στο πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του αγώνα. Αναμφίβολα, η πιο φημισμένη ειδική του εθνικού μας αγώνα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία την οποία αξίζει να ζήσετε από κοντά.

Εάν είναι να επιλέξετε μόνο μία ειδική από όλον τον αγώνα τότε ασφαλώς η συγκεκριμένη έχει προτεραιότητα.

Η 23,27 χιλιομέτρων δοκιμασία ξεκινάει στις 08:52. Τέλος, απομένουν τα δύο περάσματα από την «Γραμμένη» με το δεύτερο από αυτά (στις 13:15) να συνιστά και την Power Stage. Ο τερματισμός και η απονομή θα γίνουν στην Λαμία.

Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές που έχετε είναι πολλές και το πρόγραμμα χορταστικό! Ωστόσο ότι και εάν επιλέξετε σας ευχόμαστε να απολαύσετε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

Και προπάντων να ακολουθείτε τις οδηγίες των διοργανωτών και να φροντίζετε να τηρείτε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Related posts

Leave a Comment