22.7 C
Ελλάδα
27 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
AutoΠαρουσιάσεις

Design Selections είναι το νέο design concept για το εσωτερικό του ENYAQ iV

Το ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA και πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, θα λανσάρει ένα τελείως νέο design concept για το εσωτερικό του. Στο ENYAQ iV, που αποκαλύπτεται σε παγκόσμια πρεμιέρα την 1η Σεπτεμβρίου στην Πράγα, η SKODA εισάγει μια νέα διάσταση στο σχεδιασμό καμπίνας με το Design Selections, ένα concept που αντικατοπτρίζει μοντέρνους χώρους διαβίωσης, με φυσικά, αειφόρα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Norbert Weber, Επικεφαλής Σχεδιασμού Εσωτερικών στη SKODA, αναλύει σε μία συνέντευξη το νέο εσωτερικό του ENYAQ iV.

Το ENYAQ iV είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο MEB, ειδικά εξελιγμένο για την ηλεκτροκίνηση. Τι αλλαγές επιφέρει αυτό στον εσωτερικό σχεδιασμό αυτού του εντελώς νέου μοντέλου σε σύγκριση με ένα άλλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

Το ENYAQ iV επωφελείται από το μακρύ μεταξόνιο της πλατφόρμας MEB, το οποίο – σε σχέση με τις διαστάσεις αμαξώματος – προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Το επίπεδο δάπεδο, από το οποίο απουσιάζει το κεντρικό τούνελ που συναντάμε σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμβάλλει σε αυτή την ευρυχωρία. Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό για να κάνουμε το εσωτερικό ακόμη πιο απλό οπτικά και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ακόμη περισσότερου χώρου. Κάτι που είναι εμφανές, για παράδειγμα, στο νέο ταμπλό, με τα διαφορετικά διατεταγμένα επίπεδα.

Μιλάτε για ένα νέο concept εσωτερικού σχεδιασμού για το ENYAQ iV. Μας το περιγράφετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια;

Το νέο σχεδιαστικό concept του ENYAQ iV συνδυάζει την ευρυχωρία με μια «lounge αίσθηση». Αντί για τις συνήθεις εκδόσεις εξοπλισμού και πολλές επιπλέον επιλογές, στο ENYAQ iV προσφέρουμε για πρώτη φορά τις νέες μας Design Selections. Θυμίζουν μοντέρνους χώρους διαβίωσης, με τέλεια αρμονία χρωμάτων και υλικών. Επιπλέον, προσφέρουμε στοχευμένα σχεδιαστικά θεματικά πακέτα, με κάποιες ξεχωριστές επιλογές διαθέσιμες για όλα τα μοντέλα. Κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες επιλογές ξεκάθαρες και απλές, αλλά ταυτόχρονα ξεχωριστές και μοναδικές.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές στην εσωτερική αρχιτεκτονική του ENYAQ iV;

Εδώ, η απουσία του κεντρικού τούνελ προσφέρει πολλές δυνατότητες. Στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποιήσαμε τον επιπλέον χώρο για μία ακόμα περιοχή αποθήκευσης κάτω από την κεντρική κονσόλα, η οποία είναι διατεταγμένη σε διαφορετικά επίπεδα. Χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από τον πρόσθετο χώρο που προκύπτει μπροστά από το κεντρικό κάθισμα, καθώς και τον εξαιρετικά γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και στις δύο πλευρές. Εκτός από αυτό, το ENYAQ iV προσφέρει ένα πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα που ξεκινά από τα 585 λίτρα.

Πώς θα περιγράφατε το διάκοσμο του ENYAQ iV;

Σαφή, ευάερο, καινοτόμο και με αίσθηση αειφορίας. Σαφή χάρη στο πόσο εύκολο είναι να διαμορφώσει κανείς τις Design Selections και τα θεματικά πακέτα, ευάερο χάρη στην ευρυχωρία και την εξαιρετική αίσθηση του προσφερόμενου χώρου. Καινοτόμο χάρη σε λειτουργίες όπως της κεντρικής οθόνης 13 ιντσών και του νέου head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα. Αειφόρο, τέλος, χάρη στη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Ποια νέα χρώματα και ποια νέα και αειφόρα υλικά χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο;

Για παράδειγμα, σε μία από τις Design Selection οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι μάλλινες σε ποσοστό 40% και φέρουν τη σφραγίδα της εταιρείας Woolmark. Το υπόλοιπο 60% της σύνθεσης της επένδυσης είναι από πολυεστέρα από ανακυκλωμένες φιάλες PET. Αυτές οι επενδύσεις έχουν μια μοναδική αίσθηση ενώ εξασφαλίζουν μία ευχάριστη διαμονή. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι το δέρμα, το οποίο παράγεται με ιδιαίτερα αειφόρο τρόπο, χρησιμοποιώντας για το χρωματισμό του εκχύλισμα από φύλλα ελιάς αντί για χημικά.

Σχεδιαστικά, ποια θεωρείτε πως είναι τα πιο σημαντικά σημεία στο εσωτερικό του ENYAQ iV;

Μου αρέσει ιδιαίτερα η διακοσμητική επένδυση που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ENYAQ iV, από το ταμπλό έως τα πάνελ των θυρών, ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση του πλάτους και της ευρυχωρίας. Κάτω από την κεντρική οθόνη, υπάρχει αναφορά στο σχήμα της μάσκας SKODA και επίσης χρησιμεύει ως σημείο στήριξης για το χέρι που χειρίζεται την οθόνη αφής. Περιβάλλεται από ένα ιδιαίτερα μαλακό υλικό που εκτείνεται σε όλο το εσωτερικό και δημιουργεί μια αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός άνετου καναπέ στο σπίτι.

Ακολουθεί η προβολή της συνέντευξης:

https://youtu.be/JLNU__lvDnY

Η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της SKODA θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών της μάρκας για τα 125 χρόνια ιστορίας της. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, στην Πράγα και θα μεταδοθεί live σε όλο τον κόσμο.

Related posts

Το νέο Audi A6 Avant e-tron concept είναι πρωταθλητής αποθήκευσης, σε ενέργεια και χώρους

motorplayadmin

Η νέα SKODA OCTAVIA και με ασυναγώνιστες τιμές

motorplayadmin

Η SKODA αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο KAMIQ

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.