DS 3 Crossback – Μοναδική φινέτσα και υψηλή τεχνολογία

Από την ίδρυσή της, το 2014, η Γαλλική μάρκα αυτοκινήτων DS βασίστηκε σε μία μοναδική κληρονομιά, εκείνη της DS 19, που κυκλοφόρησε από τη Citroen πριν από 60 χρόνια. Το θρυλικό αυτό αυτοκίνητο ενσωμάτωνε τις αξίες της καινοτομίας, της αριστείας, και του avant-garde. Μαζί με το αδελφό μοντέλο, την SM, η DS είναι το απόλυτο σύμβολο των Γαλλικών high-end αυτοκινήτων.

Στις μέρες μας και μετά την αυτονόμηση της μάρκας DS το 2014, η γκάμα της Γαλλικής εταιρίας περιλαμβάνει αρκετά πλέον μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν μοναδικό design, τεχνολογία, άνεση, επιδόσεις, κορυφαία υλικά και φινέτσα.

Το DS 3 Crossback που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες, είναι ένα πολυτελές μικρομεσαίο SUV που διακρίνεται για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το καθιστούν εξαιρετικά μοντέρνο και στιλάτο.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στο πολύ όμορφο εσωτερικό, το οποίο καταφέρνει να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, αποτίωντας, όπως υπογραμμίζει η Γαλλική εταιρία, φόρο τιμής στην Παριζιάνικη αισθητική, πάντα πιστό στη σχεδιαστική φιλοσοφία της DS. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ η πρόσβαση στα χειριστήρια της DS 3 Crossback γίνεται μέσω της ευρείας οθόνης υψηλής ευκρίνειας των 10,3 ιντσών. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει το εσωτερικό σύμφωνα με το δικό του γούστο, επιλέγοντας τον εσωτερικό διάκοσμο μέσα από τις 5 επιλογές με την ονομασία DS Inspirations που προσφέρει η εταιρία.

Για την κίνηση φροντίζει ο κινητήρας βενζινοκινητήρας Pure Tech των 1.199 κ.εκ., ο οποίος ανάλογα με την έκδοση αποδίδει 100, 130 και 155 ίππους, ενώ υπάρχει και ένας κινητήρας Diesel Pure HDI με κυβισμό 1.499 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 100 ίππους.

Η DS αποτελεί την πεμπτουσία της ασυμβίβαστης άνεσης και της μοναδικής αίσθησης στην οδήγηση. Πέρα από τις ταπετσαρίες, την επιλογή των κορυφαίων υλικών, τα καθίσματα με τη λειτουργία μασάζ, και τους κινητήρες, η DS αντιπροσωπεύει το όραμα ενός δυναμικού αυτοκινήτου που προσφέρει άριστο επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και απόλυτη εξασφάλιση στο δρόμο. Οι κινητήρες, ταιριάζουν απόλυτα με το δυναμισμό του χαρακτήρα των μοντέλων DS, επιτυγχάνουν τις αναμενόμενες επιδόσεις, χωρίς να αποποιούνται την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, καθώς όλοι υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6.

Μία από τις θεμελιώδεις έννοιες για τη DS είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει μελετηθεί σχολαστικά. Αυτό γίνεται ορατό, για παράδειγμα, ακόμα και στο λογότυπο DS στα φωτιστικά σώματα, λεπτομέρεια που αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό του εμπρός μέρους. Σημαντικό ρόλο στην εξαιρετικά θετική εικόνα που δημιουργεί το αυτοκίνητο διαδραματίζει και η χρήση αυθεντικών υλικών όπως είναι το αλουμίνιο στις επενδύσεις των θυρών, το μέταλλο στο λεβιέ ταχυτήτων, και το δέρμα. Όλα αυτά τα αυθεντικά υλικά προβάλλονται με έναν μοναδικό και αποκλειστικό τρόπο, όπως φαίνεται και από τις επενδύσεις των καθισμάτων σε τεχνοτροπία ‘δερμάτινου μπρασελέ ρολογιού χειρός’.

Οι τιμές για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις αρχίζουν από 21.800 €, ενώ για τις πετρελαιοκίνητες από τα 25.900€.

Μελέτης Φουσκαρής

Related posts

Leave a Comment