22.7 C
Ελλάδα
27 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
Τρέχοντα Νέα

Michelin – Ξεκινά το Movin’On Startup Challenge 2020

40 start-ups με αντικείμενο τη βιώσιμη κινητικότητα θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Διάσκεψη Movin’On 2020 που διοργανώνει η Michelin για τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο chellenge platform πριν από την 1η Μαρτίου 2020.

Φέτος, το Movin’On θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουνίου του 2020 στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο διάσημο Πανεπιστήμιο McGill. Οι επιλεγμένες start-ups θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε πάνω από 5.000 συμμετέχοντες που προέρχονται από τον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

Το  Movin’On αναζητά start-ups που συμπλέουν με την αποστολή του και προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις για να καταστήσουν την κινητικότητα 100% βιώσιμη, να προστατεύσουν τον πλανήτη και να εξελίξουν την κοινωνία. Οι start-ups που θα συμμετέχουν πρέπει να ταιριάζουν με τουλάχιστον ένα από τα πέντε θέματα του Movin’ On, τα οποία είναι :

-Καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
-Διατήρηση των πόρων.
-Εξασφάλιση ασφαλούς και προσβάσιμης κινητικότητας.
-Βελτίωση της κινητικότητας (πολλαπλές και συμπληρωματικές λύσεις κινητικότητας).
-Σχεδιασμός νέων αποτελεσματικότερων μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους σε μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από ανθρώπους του χώρου με βαθιά εξειδίκευση, καθώς και να παρακολουθήσουν δωρεάν το Movin’On Summit 2020 στο Μόντρεαλ. Παράλληλα, θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα καινότομα έργα τους στους χιλιάδες παρευρισκόμενους από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και σε φορείς και διεθνείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτά, οι start-ups που θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους ηγέτες της βιώσιμης κινητικότητας, στα μέσα ενημέρωσης και σε πιθανούς  εταίρους, πελάτες ή επενδυτές, όπως επίσης και να γνωρίσουν και να εμπνευστούν από παγκοσμίου φήμης ομιλητές, για να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από νέα, βιώσιμα συστήματα μεταφορών.

Τα αστικά κέντρα που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν  το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Ντιτρόιτ, η Βοστώνη, το Πόρτλαντ, το Κάνσας Σίτι, η Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες και η Σιγκαπούρη.

Το Movin’On δημιουργήθηκε και εμπνεύστηκε από τη Michelin. Είναι μια παγκόσμια διάσκεψη, που βασίζεται  στην ανάπτυξη πραγματικών λύσεων για τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας.  Το Movin’On και οι συνεργάτες του ασχολούνται συστηματικά με αυτό το οικοσύστημα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου – κυρίως μέσω του του Movin’On Lab, του “think and make tank” – και εργάζονται  με κοινό στόχο την κινητοποίηση «από τη φιλοδοξία στη δράση». Το Movin’ On διοργανώνει κάθε χρόνο το Movin’ On Startup Challenge και το Movin’On Summit για να προωθήσει τα έργα του, με συγκεκριμένο τρόπο.

Μελέτης Φουσκαρής

Related posts

Η Hyundai ετοιμάζεται για άνοιγμα της ηλεκτροκίνησης σε διώροφο λεωφορείο

motorplayadmin

H Peugeot φέρνει δροσιά στο καλοκαίρι με το Summer Deals

motorplayadmin

Κλείνει οριστικά η ΕΛΠΑ

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.