34.5 C
Ελλάδα
12 Ιουλίου 2024
Motorplay.gr
AutoAutoΠαρουσιάσεις

Skoda Scala Spider: ένα ξεχωριστό concept car από τη Skoda Academy

Η SKODA AUTO διατηρεί μία επαγγελματική σχολή με μεγάλη ιστορία, στην έδρα της στη Mlada Boleslav. Η SKODA ACADEMY, όπως ονομάζεται επίσημα, ιδρύθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα και σε αυτήν φοιτούν νέοι και νέες που ονειρεύονται μία καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία, είτε ως σχεδιαστές, είτε ως μηχανικοί είτε σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα τους ενδιαφέρει. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σχολής είναι ότι παράλληλα με το θεωρητικό υπόβαθρο των σπουδών, φέρνει τους επαγγελματίες του αύριο σε άμεση επαφή με όλα τα στάδια σχεδιασμού, εξέλιξης και κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Στο τελευταίο έτος των σπουδών τους, οι σπουδαστές καλούνται να πάρουν ένα μοντέλο της SKODA από τη γραμμή παραγωγής και, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, να το παρουσιάσουν σε μια άλλη μορφή, δίνοντάς του μία νέα ταυτότητα.

Για το εφετινό, έβδομο τέτοιο project στη σειρά, οι τελειόφοιτοι της σχολής έχουν αποφασίσει να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια ανοικτή έκδοση Spider του SKODA SCALA. Ήδη από το φθινόπωρο του 2019, συνολικά 31 σπουδαστές – ανάμεσά τους και 5 γυναίκες – αφοσιώθηκαν στη δημιουργία μιας διθέσιας έκδοσης cabrio του SCALA. Αρχικά, επισκέφθηκαν το τμήμα σχεδιασμού της SKODA και συναντήθηκαν με τον Oliver Stefani, Επικεφαλής Σχεδιασμού της SKODA AUTO και την ομάδα του, αποτυπώνοντας τις πρώτες ιδέες τους στο χαρτί.

«Παρά την αυξανόμενη χρήση υπολογιστών και προσομοιώσεων, το σχέδιο, το χαρτί και η γραφίδα εξακολουθούν να αποτελούν ουσιαστικό μέρος της δουλειάς των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Με κάθε γραμμή στο χαρτί, μια ιδέα μετατρέπεται σε κάτι πραγματικό, μία σκέψη, ένα συναίσθημα, δημιουργείται μια εικόνα, στην πορεία γεννάται κάτι που το χαρακτηρίζουμε όμορφο και μας ελκύει. Ένα απλό σκίτσο είναι το πρώτο από τα πολλά βήματα για τη μακρά και συναρπαστική πορεία προς ένα καινούργιο αυτοκίνητο», εξηγεί ο Oliver Stefani.

Οι προσπάθειες των σπουδαστών διακόπηκαν προσωρινά, στην περίοδο της πανδημίας. Μετά από ένα υποχρεωτικό διάλειμμα που κράτησε περίπου δύο μήνες, οι εκπαιδευόμενοι μαζί με τους καθηγητές τους κατάφεραν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους ενώ είχαν φροντίσει να περιορίσουν το χαμένο χρόνο μέσω μαθημάτων θεωρίας και τηλεδιάσκεψης. Πλέον, πρέπει να επισπεύσουν την κατασκευή του πρωτότυπου, αν θέλουν να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα αποφοίτησης και να το παρουσιάσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μαζί με όλο το προσωπικό στα εργοστάσια της SKODA, οι μαθητές στη SKODA ACADEMY υπόκεινται σε περισσότερους από 80 κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, οι οποίοι καθορίστηκαν σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Περιλαμβάνουν βασικές προφυλάξεις όπως η διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από άλλους ανθρώπους, η αποφυγή χειραψίας, η τακτική ρουτίνα πλυσίματος χεριών ή απολύμανσης ενώ όπως όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στην παραγωγή στη SKODA AUTO, τα μέλη της ομάδας έχουν εξοπλιστεί με ειδικές μάσκες που καλύπτουν το στόμα και τη μύτη.

Το ετήσιο πρόγραμμα κατασκευής ενός concept car από τους σπουδαστές της SKODA ACADEMY αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα σπουδών στη σχολή. Σχεδιάζοντας ένα πρωτότυπο και στη συνέχεια χτίζοντάς το με το χέρι, οι μαθητευόμενοι βιώνουν μια μοναδική εμπειρία. Το – ακόμα ανώνυμο – έβδομο concept car των σπουδαστών, αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο καλοκαίρι.


Related posts

Το WRC ανάβει τις μηχανές για το 2020!

motorplayadmin

Η Nissan κάνει… φροντιστήριο στα ρομπότ κατασκευής των ανταλλακτικών της!

motorplayadmin

Η ηχητική φιλοσοφία της Audi για ακουστική αρμονία στο αυτοκίνητο

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.