Διακόπηκε η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου λόγω δύο ατυχημάτων – Τραυματίσθηκαν θεατές και φωτορεπόρτερ

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το βίντεο του 1ου ατυχήματος:

Οι τέσσερις από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ενώ στον πέμπτο τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας.

Ο δήμαρχος, που σημείωσε ότι είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Ο ένας μάλιστα, πήρε και εξιτήριο.

Ο αγώνας διεξάγεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line και αποτελούσε τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της διοργάνωσης αναφέρει:

“Η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς δύο αγωνιστικά συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στο πρώτο σκέλος του αγώνα, οδήγησαν την Οργανωτική Επιτροπή στο να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Ο οδηγός του VW Golf MK2 (Νο 54) Πάτροκλος Κανσός, μετά από μηχανική βλάβη έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός διαδρομής σε σημείο που υπήρχαν θεατές. Κατά την έξοδο υπήρξε τραυματισμός θεατών ωστόσο με την άμεση επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Το δεύτερο συμβάν αφορούσε τον Νίκο Παπαδόπουλο (No 56 Ford Escort MK2), ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν ρεπόρτερ. Για ακόμη μία φορά η επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού επιτελείου ήταν άμεση, με τον ρεπόρτερ να μεταφέρεται ομοίως στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Οι θεατές αλλά και ο ρεπόρτερ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Μετά από τα συγκεκριμένα συμβάντα ο Αλυτάρχης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τους αγωνιζόμενους, το ιατρικό επιτελείο, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, τα σώματα ασφαλείας, τους θεατές αλλά και όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Γορτυνίας που βοήθησαν με τον τρόπο τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Η Οργανωτική Επιτροπή εύχεται ταχεία ανάρρωση στους θεατές και στον ρεπόρτερ.”

Related posts

Leave a Comment