Εξαιρετικός ο 2ος αγώνας του Πανελλήνιου Πωταθλήματος Karting στην Καλαμάτα

Η «ώρα της κρίσης», της άτυπης αξιολόγησης των «πιλότων» στην πορεία τους στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, έφτασε ξανά. H Καλαμάτα, και πιο συγκεκριμένα η πίστα San Nicolas, ήταν ο χώρος εξέτασης. Οι οδηγοί διεκδικητές των φετινών τίτλων ήταν εκεί για τον δεύτερο γύρο του θεσμού. Ο πρωταγωνιστές, οι οδηγοί δεν έκλεψαν απλά τις εντυπώσεις, δικαιωματικά κέρδισαν το ενδιαφέρων όλων αφού και στις τρεις κατηγορίες, Mini (συμμετέχουν οδηγοί 8-12 ετών), Junior (13-15) και Senior (από 16+) όλοι οδήγησαν εξαιρετικά!

Στην κατηγορία Mini, στα ελεύθερα καθώς και στα επίσημα χρονομετρημένα, ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (κεντρική φωτογραφία) ήταν ταχύτερος σχεδόν κατά δύο δέκατα των Νικόλα Φραγκάκη και Θάνου Ζάχου, ανοίγοντας έτσι την «όρεξη» των φίλων του karting με τις μονομαχίες τους για το θέαμα που θα πρόσφεραν στην συνέχεια!

Και πράγματι ο Φαίδων ήταν νικητής του πρώτου ημιτελικού και ο Νικόλας του δεύτερου, ενώ ο Θάνος Ζάχος ήταν και στους δύο νικητής στην ”μικρή” (8-10) ηλικιακή κλάση mini b. Ο τελικός ήταν «όνειρο»: ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου, ο Νικόλας Φραγκάκης αλλά και ο τοπικός Εμμανουήλ Σταμάτης σε ένα θεαματικό, καθαρό τελικό απέσπασαν τα χειροκρότημα των φίλων του karting και κατέλαβαν τις ανάλογες θέσεις! Στην mini b πρώτευσε άτυπα (καθώς η κατηγορία δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων) ο Θάνος Ζάχος.

Στην junior στα ελεύθερα και επίσημα χρονομετρημένα o Αλέξανδρος Παπαευθυμίου συνέχισε το σερί του από τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ”γράφοντας” τον πρώτο χρόνο (ένα δέκατο εμπρός από τον Χρήστο Χατζή και δύο από τον Νικόλα Λύκο), κι έτσι εκκινούσε και πάλι πρώτος. Την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής ο Αλέξανδρος έκανε δύο στα δύο στους ημιτελικούς, ενώ Νικόλας Λύκος και Χρήστος Χατζής έκαναν 2-3 στον πρώτο ημιτελικό και 3-2 στον δεύτερο. Στον τελικό, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, ο Γιάννης Δήμος (παρακάτω φωτογραφία) ήταν ο άξιος νικητής!

Στην κατηγορία senior τους Ανδρέα Δεβετζόγλου και Κωνσταντίνο Κομνηνό χώρισαν 2,5 εκατοστά του δευτερολέπτου στα χρονομετρημένα, κι έτσι ο πρώτος εκκινούσε από την πρώτη θέση στα ημιτελικά. Έτσι, με άνεση ήταν νικητής και στους δύο ημιτελικούς! Στον τελικό ο Άκης Βασιλέρης ήταν νικητής, έπειτα από «ομηρική» μάχη με τον Ανδρέα Δεβετζόγλου.

Ήταν ένα αγώνας στην φιλόξενη πίστα της Καλαμάτας, San Nicolas που πάντα οι συναντήσεις εκεί προάγουν το σπορ. Η επόμενη συνάντηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, η 3η από τις 4 του φετινού θεσμού, είναι προγραμματισμένη για τις 14-15 Νοεμβρίου στην Πάτρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φωτογραφίες: Petros Kastorinis – kartisidea.blogspot.com

Πηγή: omae-epa.gr

Related posts

Leave a Comment