18.9 C
Ελλάδα
3 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
FormulaΑγώνες

Εύκολη νίκη για Χάμιλτον στο Σπα – Δύο φορές ρεκόρ πίστας από το Βρετανό στις κατατακτήριες (vid)

Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε εύκολα την τέταρτη νίκη του στο Βελγικό Γκραν Πρι με τον teammate του στη Mercedes Βάλτερι Μπότας να ακολουθεί το Μαξ Φερστάπεν της Red Bull να παίρνει την τρίτη θέση διατηρώντας το ρεκόρ του τερματισμού στο βάθρο σε κάθε αγώνα φέτος.

Ο Βρετανός που κατέκτησε την pole position το Σάββατο, αντιστάθηκε στο διαγωνισμό ολίσθησης του 1ου γύρου στο Les Combes και κρατήσει το προβάδισμα που το διατήρησε και στους 44 γύρους και πέτυχε την πέμπτη νίκη του σε επτά αγώνες φέτος.

Ο Μπότας τερμάτισε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από το Χάμιλτον, με τον Φερστάπεν άλλα επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Μπότας. Ο Ρικιάρντο με Renault την οδήγησε στο καλύτερο φετινό πλασάρισμά της στην τέταρτη θέση, περνώντας τη γραμμή τερματισμού σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό.

Μάχη έγινε για την 5η θέση που κατέλαβε ο Οκόν, 40 δευτερόλεπτα πίσω από το Χάμιλτον, που κέρδισε τον 6ο Άλμπον με Red Bull για 2 περίπου δευτ., τον 7ο Νόρις με McLaren για 3 δευτ. του Lando Norris. Ο Γκασλί οδήγησε εντυπωσιακά και ήρθε 8ος με AlphaTauri. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι 2 Racing Point των Στρολ και Πέρεθ.

Απογοητευτικές ήταν οι δύο Ferrari με τους Φέτελ και Λεκλέρκ να τερματίζουν στη 13η και 14η θέση αντίστοιχα. Ο Κάρλος Σάινθ της McLaren ήταν ο μεγάλος άτυχος, αφού δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τον αγώνα λόγω μια μονάδας ισχύος που οδήγησε σε πρόβλημα εξάτμισης.

Σημαντική στιγμή του αγώνα ήταν η είσοδος αυτοκινήτου ασφαλείας στον 11ο γύρο, μετά από μια μεγάλη συντριβή του Τζιοβινάτζι της Alfa Romeo και την πρόσκρουση του Ράσελ της Williams πάνω στο αιωρούμενο τροχό του Τζιοβινάτζι, που οδήγησε και τους δύο εκτός αγώνα. Η σύγκρουση άφησε πολλά μικρά θραύσματα στην πίστα και αρκετοί οδηγοί κινδύνευσαν να χτυπήσουν τα ελαστικά τους μέχρι να καθαριστεί η πίστα. Όσες ομάδες πρόλαβαν βέβαια εκμεταλλεύτηκαν την συγκυρία προκειμένου να αλλάξουν ελαστικά με τους Χάμιλτον, Μπότας και Φερστάπεν να βάζουν τη σκληρή γόμα, ώστε να πάνε μέχρι το τέλος. 

Η τέταρτη νίκη του Χάμιλτον στο Σπα τον φέρνει στην τρίτη θέση όλων των εποχών μαζί με τους Jim Clark και Kimi Raikkonen και πίσω από τους Michael Schumacher και Ayrton Senna.

Παρακάτω τα αποτελέσματα της βαθμολογούμενης δεκάδας:

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes όμως ήταν καταπληκτικός και στις κατατακτήριες του Σαββάτου που έσπασε το ρεκόρ πίστας όχι μία αλλά δύο φορές στα προκριματικά του Βελγικού Γκραν Πρι, δημιουργώντας τελικά ένα νέο ρεκόρ 1.41.252 δευτ. με μια εκπληκτική προσπάθεια γύρω από τα εμβληματικά 7,004 χλμ του Spa-Francorchamps. Ήταν ένας γύρος που ακόμη και ο Χάμιλτον δεν μπορούσε παρά να περιγράψει ως «απίστευτο», όπου η Mercedes W11 του έμοιαζε υπέροχα συνδεδεμένη με τον κυματοειδή μεσαίο τομέα του σιρκουί.

Ο έξι φορές πρωταθλητής αφιέρωσε την pole position στον ηθοποιό του Black Panther Chadwick Boseman, ο οποίος έχασε τη μάχη του με τον καρκίνο το προηγούμενο βράδυ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο όπου ο Χάμιλτον διεύρυνε το ρεκόρ στο Σπα με την έκτη pole position και συνολικά την 93η της καριέρας του.


Related posts

Διαγωνισμός για τα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις

motorplayadmin

Πρεμιέρα του Π.Π. Ράλλυ Χώματος: 46 συμμετέχοντες στο 38ο «Ford Ντουλάκης» Ράλλυ Φθιώτιδος

motorplayadmin

Νικητής με άνεση ο Μπότας στο Σότσι χάρη στην ποινή του Χάμιλτον

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.