Μάχη με ενδιαφέρον για την 3η θέση στην F1

Μετά την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι των ΗΠΑ και την κατάκτηση του τίτλου από το Χάμιλτον, πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη για την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, αλλά και για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στους οδηγούς έχει ήδη κλειδώσει και η 2η θέση από τον Μπότας. Ακόμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι κλειδωμένες οι 3 πρώτες θέσεις από Mercedes, Ferrari και Red Bull.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί για την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών μεταξύ των Λεκλέρκ (249 βαθμοί), Φερστάπεν (235 β.) και Φέτελ (230 β.) με τον Μονεγάσκο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά οι διαφορές είναι μικρές. Στην 6η θέση πιο πιθανό είναι να βρεθεί ο Σάινθ με τη McLaren που έχει 80 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον Άλμπον της Red Bull και 3 μπροστά από τον Γκασλί. Όμως ο Γκασλί έτρεχε μέχρι τα μέσα της σεζόν για τη Red Bull, οπότε δεν δικαιούται να διεκδικήσει αυτή τη διάκριση ως μέλος ενός από τα τρία ισχυρότερα team. Ο μόνος που θα μπορούσε να απειλήσει θεωρητικά τον Σάινθ είναι ο Ρικιάρντο με 46 βαθμούς, αλλά είναι μεγάλη η απόσταση που τους χωρίζει.

Στους κατασκευαστές η McLaren είναι φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης. Έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 121 βαθμούς και βρίσκεται 38 μπροστά από τη Renault που έχει 83. Μεγάλη μάχη αναμένεται και για την 6η θέση μεταξύ Racing Point (65 β.) και Toro Rosso (64 β.). Πολύ μακριά ακολουθούν οι Alfa Romeo με 35 βαθμούς και Haas με 28, ενώ η Williams με ένα και μόνο βαθμό θέλει ένα θαύμα για να αποφύγει την τελευταία θέση.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μονομαχίες μεταξύ των ομόσταβλων οδηγών. Εκτός από τις Mercedes και Red Bull, όπου Χάμιλτον και Φερστάπεν αντίστοιχα έχουν ήδη κερδίσει,στις υπόλοιπες ομάδες οι μάχες είναι ανοιχτές.

Related posts

Leave a Comment