18.3 C
Ελλάδα
2 Μαΐου 2024
Motorplay.gr
FormulaΑγώνες

Μάχη με ενδιαφέρον για την 3η θέση στην F1

Μετά την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι των ΗΠΑ και την κατάκτηση του τίτλου από το Χάμιλτον, πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη για την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, αλλά και για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στους οδηγούς έχει ήδη κλειδώσει και η 2η θέση από τον Μπότας. Ακόμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι κλειδωμένες οι 3 πρώτες θέσεις από Mercedes, Ferrari και Red Bull.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί για την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών μεταξύ των Λεκλέρκ (249 βαθμοί), Φερστάπεν (235 β.) και Φέτελ (230 β.) με τον Μονεγάσκο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά οι διαφορές είναι μικρές. Στην 6η θέση πιο πιθανό είναι να βρεθεί ο Σάινθ με τη McLaren που έχει 80 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον Άλμπον της Red Bull και 3 μπροστά από τον Γκασλί. Όμως ο Γκασλί έτρεχε μέχρι τα μέσα της σεζόν για τη Red Bull, οπότε δεν δικαιούται να διεκδικήσει αυτή τη διάκριση ως μέλος ενός από τα τρία ισχυρότερα team. Ο μόνος που θα μπορούσε να απειλήσει θεωρητικά τον Σάινθ είναι ο Ρικιάρντο με 46 βαθμούς, αλλά είναι μεγάλη η απόσταση που τους χωρίζει.

Στους κατασκευαστές η McLaren είναι φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης. Έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 121 βαθμούς και βρίσκεται 38 μπροστά από τη Renault που έχει 83. Μεγάλη μάχη αναμένεται και για την 6η θέση μεταξύ Racing Point (65 β.) και Toro Rosso (64 β.). Πολύ μακριά ακολουθούν οι Alfa Romeo με 35 βαθμούς και Haas με 28, ενώ η Williams με ένα και μόνο βαθμό θέλει ένα θαύμα για να αποφύγει την τελευταία θέση.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μονομαχίες μεταξύ των ομόσταβλων οδηγών. Εκτός από τις Mercedes και Red Bull, όπου Χάμιλτον και Φερστάπεν αντίστοιχα έχουν ήδη κερδίσει,στις υπόλοιπες ομάδες οι μάχες είναι ανοιχτές.

Related posts

Formula 1: Mercedes στην Κίνα με νικητή τον Hamilton

motorplayadmin

Αλλαγή ονομασίας για τη Renault Sport που έγινε Alpine Cars

motorplayadmin

Ο Verstappen πήρε 2η σερί νίκη εντός έδρας στην πίστα της Red Bull

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.