34.5 C
Ελλάδα
12 Ιουλίου 2024
Motorplay.gr
Γενικά

Μια του βάθους, μια του ύψους

Πολλοί συμπολίτες μας νοιώθουν ευτυχισμένοι και δικαιωμένοι ως αντιφασίστες για την καταδικαστική απόφαση εναντίον της χρυσής αυγής και την παλικαράδα της. Μπράβο και στους γενναίους δικαστές που άσκησαν τα καθήκοντά τους με περίσσια επιμέλεια και ψυχραιμία.

Το κυβερνών κόμμα έπειτα από την αποπομπή της χρυσής αυγής από το κοινοβούλιο παρείχε την ευχέρεια στους δικαστές να αποφασίσουν και να καταδικάσουν τους χρυσαυγίτες και τις πρακτικές τους ορθά. Παραμένουν όμως πολλά ερωτηματικά για το θέμα αυτό, αλλά και εκκρεμή ζητήματα για τη φασιστική νοοτροπία και πρακτική.

Πήγα προχθές για μια εξαγωγή στον οδοντίατρο κύριο Μαχαίρα και μόλις ξάπλωσα στο οδοντιατρικό κρεβάτι μου απευθύνει το λόγο λέγοντάς με βροντερή φωνή το στρατιωτικό παράγγελμα «είσαι ο». Λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν μέχρι να του επιτεθώ για την αήθη συμπεριφορά του. Του υπέδειξα ότι όταν θέλουμε να μάθουμε το όνομα του άλλου χρησιμοποιούμε άλλες εκφράσεις ευγενικές και σοβαρές.

Αυτή τη φασίζουσα νοοτροπία των 400.000 συμπολιτών μας πως θα την δικάσουμε;

Επίσης στη δημοκρατία ποιος απαγορεύει στο οποιοδήποτε να πιστεύει στο φασισμό του Χίτλερ. Και κάτι άλλο, μπορεί οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα να μειώσουν τις ποινές, αλλά ποιος εμποδίζει ή εμπόδισε το Μητσοτάκη να επιβάλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ή ότι άλλο μπορεί να στερήσει την επιστροφή της χρυσής αυγής με οποιοδήποτε πρόσωπο στην πολιτική σκηνή;

Ο Σύριζα τότε που νομοθέτησε ευνοϊκά έχει τις ευθύνες του, αλλά τότε υπήρχε ένα κλίμα και σχέδιο στην αποσυμφόρηση των φυλακών και επιεικότερης αντιμετώπισης των κατηγορουμένων. Τώρα ο Σύριζα το κατάλαβε, αλλά ισχύει το στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Ο Μητσοτάκης να δούμε τι θα κάνει για αυτό το νομοθετικό κενό.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός είναι η ευρείας κλίμακας διάσπαση της χρυσής αυγής σε πολλά μικρά κόμματα που ενδεχομένως αν κατέβουν στις εκλογές, το πιθανότερο είναι να μην συγκεντρώσουν το 1%. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι γνωστοί μηχανισμοί ώστε να μην εκπροσωπηθεί στη βουλή.

Τώρα όσον αφορά την έδρα της χρυσής αυγής στο ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει αυτή να ζητηθεί να καταργηθεί άμεσα και ο λαγός να γίνει στιφάδο. Στο ευρωβούλιο υπάρχουν φασίστες βουλευτές, αλλά όχι καταδικασμένοι. Κύριε Παπαδημούλη να έχετε το νου σας και σε αυτό το θέμα παρακαλώ πολύ.

Ο Κοντονής τώρα γιατί ξύπνησε, γιατί δεν έφυγε όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο; Δήλωσε μια παραιτησάρα υπουργέ μου να το ευχαριστηθείς και εμείς μαζί σου. Όχι τώρα, όχι τώρα να παριστάνεις τον παλικαρά δημοκράτη. Στις επόμενες εκλογές σε ποιο κόμμα θα κατέβεις;

Σέβομαι σε απόλυτο βαθμό την κυρία Φύσσα, όμως άμα τη δω υποψήφια στα ψηφοδέλτια οποιουδήποτε κόμματος θα σπαστώ πολύ.

Related posts

Χρόνια πολλά στο φίλο Νεκτάριο Πανταζή

motorplayadmin

Επιτρέπεται από σήμερα η προπόνηση για αθλητές 13 ετών+ και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

motorplayadmin

Οι λόγοι που τα αυτοκίνητα γίνονται πιο ακριβά

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.